Bu fiyatlar, çeyrek altın fiyatlarıyla yarışacak seviyede. Ağaçlara özenle bakılan ve 12 ay boyunca özel bakım yapılan bu erikler, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki şeyhlerin de ilgisini çekti ve kilolarca sipariş alındı.

Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar

Ası ailesi, ziraat mühendisi fertlerinden oluşan bir aile ve kış mevsiminde erik yetiştiriyor. Mustafa Kutay Ası, yaklaşık 800 metrekarelik alanda kurduğu serada özel olarak yetiştirdiği erikleri dünya geneline internet üzerinden satıyor. Ürettiği erikleri çini kaselerle paketleyerek İznik'in tanıtımına da katkıda bulunuyor.

Hasadın devam ettiği süreçte, eriklerin kilogram fiyatı olan 3 bin 500 TL'nin yanı sıra genç üreticinin maliyetlerine de dikkat çekiliyor. Özellikle ısınma maliyetleri, sert geçen kış mevsimi nedeniyle oldukça yüksek seviyelere ulaşmış durumda.

Eriklerin lezzeti ve kalitesi, tüketiciler tarafından da büyük beğeni topluyor. İznik'e Marmaris'ten gelen tüketiciler, sosyal medyada duydukları erik üretimini yerinde deneyimlemek için buraya geliyor ve ürünlerden memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA