Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Üniversitenin İletişim Fakültesi Medya Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Kampüs FM'in "Kampüs Gündem" adlı programına katıldı. Programın birinci bölümünde Zeybek, yaşamı, akademik kariyeri ve rektörlük süreci hakkında bilgiler verirken, ikinci bölümde öğrenci ve vatandaşların sorularını yanıtladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi

Rektör Zeybek, maden sektörüyle üniversite arasında AR-GE iş birliği konusunda yapılan anlaşma ve protokollere vurgu yaparak, Gümüşhane'nin tarihsel olarak madenciliğin önemli olduğu bir bölge olduğunu belirtti. Türkiye'deki madencilik sektörünün ekonomideki payının ve teknolojide madene dayalı ürünlerin öneminin altını çizdi. Ayrıca, üniversite olarak Türkiye ekonomisine katkı sağlayabileceklerini ifade etti.

Program sırasında öğrencilerden gelen "Üniversitenin eğitim sektörü ve ileriye dönük gelişimi adına projelerimiz nelerdir?" sorusuna ise Rektör Zeybek, Üniversiteyi Türkiye'nin ilk 50 üniversitesi arasına sokmayı hedeflediklerini ve üretilen bilginin teknolojiye aktarılmasıyla bölge kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, öğrencilerin kültürel, sosyal ve sportif açıdan desteklenmesinin önemine vurgu yaptı ve bu konuda yöneticilerden destek beklediklerini ifade etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN