Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Özellikle patlıcan kebabı gibi ürünlerde gramajın düşürülmesiyle fiyatlar yarı yarıya azaldı. Bir porsiyonda iki şiş kullanılan patlıcan kebabında artık tek şiş kullanılmaya başlandı. Bu uygulama ile "küçük fiyat küçük şiş küçük doyum" sloganıyla müşterilere daha uygun seçenekler sunulmaya başlandı.

Paket servis yapan restoranlar da farklı bir tarife geçti. Yarım porsiyon olarak sunulan ürünlerde, restoranlar yanında ikramlarını da hesaba katarak 3'te 2 ücret alıyorlar. Bunun sebebi ise paketle gönderim yaparken kap maliyetlerinin artması.

ATO Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever, restoranların gramajı düşürerek fiyatları azalttığını ve bu ürünlere "eko" ön adı ekleyerek pazarladığını belirtti. Ayrıca, et fiyatlarındaki artışın Ramazan menülerine ve diğer ürünlere yansıyacağını ve et fiyatlarının kontrol altına alınması gerektiğini vurguladı.

Restoran işletmecileri, ekonomik ürün dönemiyle müşterilerine daha uygun fiyatlar sunarken, et fiyatlarındaki artışın sektöre olumsuz etkilerini de dile getiriyorlar.

Kaynak: NTV