Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Trabzonspor'u farklı bir skorla yendiği maç sonrası Okan Buruk'u takdir ederek başarılarına vurgu yaptı. Dilmen, Okan Buruk'un Türk futbolunun üç önemli ismi Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli'yi yakaladığını belirtti. Ünlü yorumcu, Okan Buruk'un teknik direktörlük kariyerinde elde ettiği başarıları sıralayarak onun geleceğiyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Rıdvan Dilmen'in Okan Buruk ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

9618E2704B5144D89814Eace838B3912

"Ben bir şey yapan teknik direktörlere bayılırım. Okan Buruk şu an 3. Lig’de olan Akhisarspor ile kupa kazanıp Avrupa’ya götürdü. Yetmedi bütün sezon stadı dolmayan Başakşehir ile şampiyon oldu. Yetmedi şimdi Galatasaray ile şampiyonluk… Okan Buruk büyük takım, küçük takım demeden 3 tane kupayı aldı. Bu arada sonucu iyi olmasa da Şampiyonlar Ligi’nde bir oyun ortaya koydu. Taktiksel varyasyonlar yapmasa Akhisar ile kupa alamazsın, Başakşehir ile şampiyon olamazsın. Geleneğin dışında oyunlar oynuyor."

4B698C318566418E891485Dd7Bf6151B

Dilmen, Okan Buruk'un Türk futbolundaki üç büyük teknik adamı yakaladığını söyleyerek, "Bana göre üçlü jenerasyonu (Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli) tek yakalayan Okan Buruk’tur. Geçebilir mi o tartışılır. Bir gün A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Allah izin verirse Okan Buruk olacak ve kalacaktır." şeklinde konuştu.

Rıdvan Dilmen, Okan Buruk'un milli takım teknik direktörlüğüne getirileceğine inandığını vurgulayarak, bu düşüncesini "Bir yere yazalım; bir gün A Milli Futbol Takımı teknik direktörü olacak ve kalacaktır." ifadeleriyle dile getirdi.
KAYNAK/NTVSPOR

Editör: Ayşe Sancak