Rize Belediyesi, şehirdeki kadınların meslek edinmelerine destek olmak ve ekonomik bağımsızlıklarını artırmak amacıyla Camiönü Mahallesinde bulunan "Kadın Koordinasyon Merkezi Meslek Edinme Kursu"nu hizmete açtı. Belediye tarafından daha önce şehrin farklı bölgelerinde kurulan Kadın Kültür Merkezlerine bir yenisi eklenmiş oldu.

Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar

Kadın Koordinasyon Merkezi Meslek Edinme Kursu'nda, uzman eğitmenler eşliğinde el sanatları, hediyelik eşya üretimi, ve tekstil ürünleri yapma gibi alanlarda eğitim veriliyor. Kadınlar, ürettikleri ürünleri satışa sunarak kendi ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Aynı zamanda kurslar, kadınların mevcut becerilerini geliştirmeleri ve yeni alanlarda kendilerini keşfetmeleri için bir fırsat sunuyor.

"Rize Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Meslek Edinme Kursu"nun resmi açılış törenine Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, yerel yetkililer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan yetkililer, kadınların mesleki gelişimine ve ekonomik bağımsızlıklarına katkıda bulunan bu kursun hayırlı olmasını dilediler. Kurs, yaklaşık 200 kadın kursiyere El Nakışı, Takı Tasarımı, Sepet Örücülüğü, Deri Tasarımı, Ahşap Yakma, Rölyef, Resim, Tığ ve Şiş Örücülüğü, ve Tezhip gibi alanlarda eğitim veriyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT