Dernek Başkanı Hasan Kösoğlu, toplantıyla ilgili olarak "İlçemizde yaşanan mera ve yaylalardaki yapılaşmalar konusunda sohbetimiz oldu" dedi.

Başkan Hasan Kösoğlu, toplantı hakkında şunları söyledi: "Bugün İkizdere derneğimizde güzel bir sohbetimiz oldu. Konumuz meralar ve kadastro işleri oldu. Cimil’li hemşerimiz Dr. İmdat Beyazpınar, başta Cimil olmak üzere bölgenin durumu hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Katılan hemşerilerime teşekkür ederim. Ankara'da Rize'mizin sesi olmaya devam ediyoruz. Eksikliği hissedilen konuları Ankara'da çözmek isteriz. Doğduğumuz yerlerdeki hemşerilerimize yardımcı olmak istiyoruz. Dr. İmdat Beyazpınar, yayla ve mera konusunda yaşadıkları hukuki süreç ve deneyimlerini bizlerle paylaştı."

Bu toplantı, Rize'nin mera ve yayla sorunlarını gündeme getirerek bu konularda çözüm arayışını sürdüren dernek üyeleri ve yönetimi için önemli bir adım olarak değerlendirildi. Ankara'daki Rize'li vatandaşlar, doğdukları bölgelerdeki sorunlara dikkat çekerek çözüm bulma yolunda aktif bir rol oynamaya devam ediyorlar.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak