Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Türkiye Dağcılık Federasyon Başkan Vekili Prof. Dr. Sercan Erol, protokolü toplantı salonunda imzaladılar.

Trabzon'un Arsin ilçesi, sevilen simalardan İsmet Ustaömeroğlu'nun ani vefatıyla sarsıldı Trabzon'un Arsin ilçesi, sevilen simalardan İsmet Ustaömeroğlu'nun ani vefatıyla sarsıldı

Tören sırasında dikkat çeken bir detay ise bu yıl Cimil Vadisi'nde yapılacak olan Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonasının, gelecek yıl yine Cimil Vadisi'nde düzenlenecek olan Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası için akredite edilme aşamasında olmasıydı. Cimil Vadisi, önümüzdeki yıldan itibaren düzenlenecek olan 3 Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası için ev sahipliği yapacak ve Karadeniz'de ilk akredite edilmiş pist olma özelliğini taşıyacak.

Vali Baydaş, törende yaptığı konuşmada, bu yılki organizasyonun uluslararası akreditasyon açısından büyük öneme sahip olduğunu belirterek, "Bu akreditasyon sağlanırsa ki o yönde ilerliyoruz, Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonasının bir ayağının sürekli olarak Rize’de gerçekleşmesini sağlayacak. Rize'de kış sporları alanındaki organizasyonların artması için çaba gösteriyoruz ve bu yönde planladığımız faaliyetlerimizi hayata geçireceğiz." dedi. Ayrıca, Vali Baydaş, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

8Ebca479 9808 4Fce B828 1F605310A877

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Sercan Erol ise yarışmanın uluslararası düzeye taşınması için çalışmalar yaptıklarını ve önümüzdeki yıl Cimil Vadisi'nde 3 Dünya Dağ Kayağı Şampiyonasının yapılmasını hedeflediklerini açıkladı. Erol, "Olimpiyatlara gidecek sporcuların burada seçilip puanlanabileceği bir fırsatın olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise son yıllarda yapılan çalışmaların sonucu olarak Rize'nin kış turizmini canlandırmayı hedeflediklerini belirterek, Cimil Vadisi'nin bu amaçla önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Metin, "Şenliklerden spor organizasyonlarına dönüştürerek kış sporlarını Rize'mizde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz." dedi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak