Türkiye'nin sokak köpekleri sorunu, Rize'nin Çayeli ilçesinde yeni bir olayla daha gündeme geldi. Cuma namazını kılmak için Çayeli Eski Cami'ne gelen vatandaşlar, hutbe okunurken başıboş köpeklerin saldırısına maruz kaldı.

TRT Trabzon Radyosu, Çocuk Korolarını 23 Nisan Etkinliklerinde Sahne Aldı TRT Trabzon Radyosu, Çocuk Korolarını 23 Nisan Etkinliklerinde Sahne Aldı

Cami avlusunda namaz kılmak zorunda kalan vatandaşlar, bir anda köpeklerin saldırısına uğradı. Saldırının şiddeti nedeniyle panikleyen cemaat, köpekleri uzaklaştırmaya çalıştı. Yaşanan bu olay, başka bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, başıboş köpeklerin şehirlerdeki güvenlik sorunlarına dikkat çeken bir başka örnek olarak değerlendirildi. Sokak köpekleri, sadece insanların can güvenliğini tehlikeye atmıyor, aynı zamanda ibadet yerlerinde, özellikle de camilerde, rahatsızlık yaratıyor.

Rize'deki bu olayın ardından sosyal medyada başlayan tartışmalar, belediye ve yetkililerin bu soruna daha etkili çözümler bulma çağrılarına neden oldu. Sokak köpekleri sorunu, Türkiye'nin birçok şehrinde halen çözüme kavuşmuş değil, ve bu tür olaylar sıklıkla yaşanmaya devam ediyor.
KAYNAK/ENSONHABER

Editör: Ayşe Sancak