Rize Defterdarlığından yapılan açıklamada, çay sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin mal hareketlerine ilişkin belge düzeninin kontrol altına alınması ve kayıt dışı hareketlerin kayıt altına alınması amacıyla 2024 çay sezonunda da etkin, yaygın ve yoğun vergi denetimlerinin devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada, firmaların belge düzeni, kayıt dışı ürün ve kayıt dışı istihdam konusunda denetleneceği belirtilerek, gerekli durumlarda belge düzenine uymayan işletmeler hakkında fiili envanter çalışması yapılacağı ifade edildi. Denetimler sonucunda 12 mükellefe ceza tutanağı düzenlendiği ve denetimlerin devam edeceği bildirildi.

Trabzon'da Taksicilerden Sessiz Eylem: Meydan Bölgesi'nde Yolcu Almama Protestosu Trabzon'da Taksicilerden Sessiz Eylem: Meydan Bölgesi'nde Yolcu Almama Protestosu

Mükelleflerin Vergi Kanunları'nın belge düzenine ilişkin hükümlerine uyum sağlamalarının öneminin altı çizilerek, herhangi bir cezai müeyyide ile karşılaşmamaları açısından bu konuya dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.

Editör: Birol Sancak