Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İftar programına, Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz, Gürcistan Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Göl, eski Müşavirler Prof. Dr. Nebi Gümüş ile Ahmet Erdem, Batı Gürcistan Müslümanları Müftüsü Adam Shantadze, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Artvin İl Müftüsü Mesut Harmancı, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. İsa Onay, Rize Kur'an Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Köseoğlu, Rize ve Artvin İlçe Müftüleri, ile TDV Rize Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, programda yaptığı konuşmada, farklı ülkelerden gelen misafirlerle bir araya gelmenin önemine vurgu yaparak, kardeşlik bağlarının güçlenmesini diledi.

Gürcistan Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Göl ise, bu tür etkinliklerin önemine değinerek, verimli geçen toplantılar sayesinde hizmetlerin toplumda karşılığını görmeye vesile olduklarını ifade etti ve Rize Müftülüğü'ne teşekkür etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Tanıtım Günlerine Katıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Tanıtım Günlerine Katıldı

Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz da iftar yemeğinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, kardeşlik duygularının daha da pekişmesini temenni etti ve birlikte nice Ramazanları geçirmeyi diledi.

Bu tür etkinlikler, farklı ülkelerden gelen din görevlilerinin bir araya gelerek karşılıklı diyalog ve dayanışmayı arttırması açısından önemlidir.

Editör: Birol Sancak