Düzenlenen bu proje ile birlikte Rize'de bulunan 124 ortaokul ve lisede kulüp açıldı. Her okuldan bir tane temsilci öğretmen seçilerek kitap yazmak isteyen bütün öğrenciler kulübe üye yapıldı. Açılan kulüplerle birlikte öğrenciler hem yazma becerilerini geliştirdi hem de kitap okuma alışkanlığı kazandı.

Of’ta LGS Başarısı: İlk Üç Sırayı Paylaşan Öğrenciler Kaymakam Demirer Tarafından Ödüllendirildi Of’ta LGS Başarısı: İlk Üç Sırayı Paylaşan Öğrenciler Kaymakam Demirer Tarafından Ödüllendirildi

Proje çerçevesinde farklı okullardan bulunan 14 öğrenci yazmış oldukları kitaplar yayınlandı. Yayınlanan kitaplar bugün Rize Gençlik Merkezi'nde yazar öğrenciler tarafından arkadaşlarına, öğretmenlerine ve velilere imzalandı. Kitap lansmanında yazar olan engelli 11 yaşındaki Miray Özcan'a da ilgi yoğun oldu. Düzenlenen törene Rize Vali Yardımcısı Hüseyin Aydın, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

10 AYLIK EMEK

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, yaklaşık 10 ay içerisinde 14 tane kitap yazılıp basımları gerçekleştirildiğini belirterek ‘'Genç yazarlar ve şairler kulübü diye bir kulüp ortaya koyduk ve gerçekleştirdik. Tüm ortaokul ve liselerimizde bu kulübü kurdurduk. Her okulumuzda bir öğretmen temsilcimiz ve kulüp üyesi öğrencilerimiz mevcut. Bu çocuklarımızın biz sadece test çözerek sadece akademik başarıya kilitlenerek hayata hazır olacaklarını düşünmüyoruz. Dolayısıyla yazan, çizen, düşünen öğrenciler, düşünen nesillerden bu memleketin geleceğinin daha iyi şekilleneceğini düşündüğümüz için çocuklarımızı biraz daha yazarlık eğitimi verme yolunda çalışmalar yaptık.

Yaklaşık on ay içerisinde tanıtımını yaptığımız 14 tane kitabımız ortaya çıktı. Bu kitapların hepsi ulusal yayınlarda basıldı. Yayınevlerinde satışı bulunan eserler. Yerel yüzeyde matlığı olmuş bir eserler değil. Önümüzdeki yılın hazırlıklarına şimdiden başladık. Belki bunu artarak devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA