İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen program Reşadiye Camii İmam Hatibi Hüseyin Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.  Gazeteci, yazar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah “Rize’den Filistin’e Kardeşlik” konulu söyleşi gerçekleştirdiği programda ezgilerin güçlü sesi Prof. Dr. Ömer Karaoğlu ise seslendirdiği gönüllere dokunan besteleri ile Rize’den Filistin’e dua ve selamlar gönderdi.

Programda konuşan Vali İhsan Selim Baydaş, “Bizler, unutmamaya, unutturmamaya devam etmeliyiz. Gönlümüzde Filistin, Kudüs, Mekke ve Medine aşkını diri tutmamız gerekmektedir. Herkes bize ne? dese bile, buralar bizimdir demeye devam etmeliyiz. Bu aşkı bu sevdayı kalbimizde diri tutuğumuz sürece Cenab-ı Allah Selahaddinler, Yavuzlar lütfetmeye devam edecektir. Filistin’de yaşanan zulmü lanetlemek için Müslüman olmaya gerek yok. İnsan olmak yeterlidir. İnsanlığa, insanlığı hatırlatarak zulme hayır demeyi ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde hatırlatalım” dedi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

Programa Vali Baydaş’ın yanı sıra; Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Vali Yardımcısı Murat Öztürk, Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Rize Emniyet Müdürü Murat Türesin, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Büyük Birlik Partisi Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, Rize Milli eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Rize Müftüsü Naci Çakmakçı ve kalbi Filistin için atan hemşehrilerimiz katıldı.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT