Dünyanın turizmde göz bebeği olan Uzungöl için bulunmaz bir nimet Dünyanın turizmde göz bebeği olan Uzungöl için bulunmaz bir nimet

Rize'nin Taşlıdere Mahallesi'nde zemin kayması nedeniyle yan yattıkları için 'Rize'nin Pisa Kuleleri' olarak ünlenen 12 bina, 8 Ocak 2021 tarihinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkıldı. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından, bu alanlarda yeni binaların inşaatına başlandı. 

Yeni binaların temelinde toplamda 960 adet fore kazık kullanıldı. Yaklaşık 4 yıl süren inşaat çalışmalarının sonucunda, 4 blok halinde toplamda 136 konut ve 20 dükkân içeren modern binalar tamamlandı.

Binaların dış cephesinin de tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi başlatıldı. Konutların hak sahiplerine teslim edilmesi için yaklaşık 2 ay gibi bir süre daha gerekiyor. Yeni inşa edilen binalar hem mahalle sakinleri hem de hak sahipleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Cd1396B0 A4Ab 430D 81Ff B1643813011A

Taşlıdere Mahallesi Muhtarı Selim Kara, binaların yıkılma sebebini zemin sorunlarına bağlayarak, özellikle beton ve demir kalitesinin zamanla bozulduğunu belirtti. Yapılan yeni binaların 4 blokta yer aldığını, bunlardan 3 bloğun Demokrasi Sokak'ta ve 1 bloğun Menderes Bulvarı'nda bulunduğunu açıkladı. Toplamda 136 konut ve 20 dükkânın yer aldığı bu projede hak sahiplerinin konutlarına kavuşmaları için son aşamalara yaklaşıldı. Muvafakatnamelerin alınmasının ardından kura çekimi yapılacak ve hak sahiplerine daireleri tahsis edilecek. Bu süreç 1-2 ay içerisinde tamamlanacak.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak