Arap turizminin can damarı Trabzon’da mikrofonu sizler için Arap turistlere uzattık. Bu kez de Arap turistlerin ağzından Trabzon’u dinledik.

TRABZON’U ÇOK SEVDİK

 Arap halkına Trabzon’u nasıl bulduklarını ve Trabzon halkının, esnafının Araplara karşı tutumunu Taka sizler için sordu.  Arap turistler, ‘ Trabzon’u çok sevdik, Trabzon haklıda, esnafı da bize karşı çok iyi, onlardan kötü bir şey görmedik. Her sene gelmeyi düşünüyoruz’ dediler.

PAHALILIK YOK

Salah,”Trabzon ve Trabzon’a yakın çevreler çok güzel, çok seviyorum. Esnaf ve Trabzon halkı bizlere karşı çok iyiler, ben buraya her sene gelmek isterim. Hatta sadece yazın değil bazı aylarda da gelmek istiyorum. Burada herhangi bir kötü tepki ile karşılaşmadım hatta duymadım. Fiyatlardan gayet memnunuz, herhangi bir pahalılık söz konusu değil” dedi.

İLGİDEN MEMNUNUZ

Ali,” Sudi Arabistan’dan geliyorum. Trabzon’dan memnunuz, inşallah yine gelmek istiyoruz. Fiyatlar bazı yerlerde yüksek bazı yerlerde uygun, Trabzon halkı bize iyi muamele ediyor” ifade etti.

TEKRAR GELECEĞİZ

Muhammed Seyid,”Trabzon çok güzel benim için bir numarada yer alıyor. İnsanlarıyla her çevresi çok güzel, Trabzon’dan çok memnunuz. Tekrar tekrar gelmeyi düşünüyoruz. Trabzon zaten İslam devleti, bize karşı çok anlayışlı davranıyorlar. Fiyatları da bize göre normal geliyor” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE’DEN UYGUN BİR YER GÖRMEDİM!

Mecdi- Turki,” Trabzon’dan çok memnunuz, inanları bize karşı çok güzel anlayış gösteriyorlar. Trabzon bizim için bir numara da yer alıyor. Şimdiye kadar Trabzon halkı bize çok güzel muamele gösteriyorlar. İyi ve kötü insan her yerde var ama bize karşı bir kötü davranışta bulunan kimseyi görmedik. Seneye tekrar gelmeyi düşünüyoruz. Ailelerimizle birlikte gelmeyi çok isteriz. Her yer gibi değil ama fiyatlardan memnunuz. Trabzon esnafları ve insanları bizlere güzel davranıyor” ifade ettiler.  

BÖYLE UCUZLUK GÖRMEDİM

Tunuslu Vatandaş,”Tunusluyum ama İtalya’da yaşıyorum. Trabzon’u çok güzel buldum. Ailece tekrar gelmeyi planlıyoruz. İnsanları çok iyi çok güzel anlayış gösteriyorlar. Fiyatlar baya uygun, Türkiye’nin her yerinde fiyatlar ucuz, Avrupa’da kırk yıl yaşadım Türkiye’den uygun bir yer görmedim” dedi.

KİRALAR ÇOK YÜKSEK

Arap Vatandaş,”Trabzon’dan çok memnunum. Trabzon çok güzel hepsi çok iyi millet, çok iyiler. Trabzon’a 9 senedir gidip geliyorum. Trabzon’u çok seviyorum. Okulda online bir şekilde Türkçe öğreniyorum. İnşallah her sene buraya gelmeyi planlıyoruz.  Trabzon halkı bize karşı çok iyi davranıyor, çok iyi insanlar. Biri bize kötü davrandığı zaman bu onların hepsinin kötü olduğu anlamına gelmez ama genellikle bize karşı çok iyiler. Tek şikayetimiz araba kiralama ve ev kiraları bizim için biraz yüksek bunların biraz takip edilmesi gerekiyor“ açıklamasında bulundu.

HER YERİ BİR CENNET

Ebder Maki,”Ummanlıyım, Trabzon’u çok beğendik, Ayder’i , Uzungöl’ü her yeri bir cennet bizim için Trabzon bir numara, Allah nasip ederse tekrar gelmeyi düşünüyoruz. Yazı Trabzon’da geçirmeyi düşünüyoruz. Trabzon halkından hiç kötü bir şey görmedik, bize karşı çok iyi davranıyorlar. Şuan fiyatlar biraz yüksek ama fiyatlar sabit değil bazı yerlerde değişiyor. Esnafın bize karşı tutumu güzel ve iyi hiç kötü bir şeye denk gelmedik” ifadelerine yer verdi.

TRABZON BİZİM İÇİN BİR NUMARA

Sudi Arabistanlı Vatandaş,” Trabzon’u çok sevdik inşallah gelecek yıllarda da gelmeyi düşünüyoruz. Trabzon bizim için bir numara oldu. Şimdiye kadar bize çok iyi davrandılar, bu zamana kadar kötü bir davranışa rast gelmedik. Fiyatlar çok güzel kimse fiyatlar ile oynamıyor” açıklamasında bulundu.

YENİDEN GELECEĞİZ

Hamed,”Trabzon’u çok güzel bulduk. Tekrar tekrar gelmeyi düşünüyoruz, Trabzon’u çok sevdik. İnsanların davranışları çok iyi çok güzel davranıyorlar bize, fiyatlarda güzel” dedi.

AYŞE SANCAK