Giresun 28 Çotanaklar Derneği Genel Sekreteri Tahsin Aktaş'ı Giresun camiasında tanımayan yoktur..

Tahsin Aktaş ile birbirinden değerli 3-5 arkadaşı, yıllarca Giresunspor'un arkasından koştu. Aktaş Giresunspor taraftarlarına, siyasilere, kurum amiri ile çalışanlarına, belediye ile görevlilerine caddede, sokakta, bağda, bahçede, sahilde, yaylada, karda, kışta Giresunspor'un armasını işaret etti..

Futbol camiasında Giresun dışında da bir SİMGE oldu...

Yıllarca Giresunspor'u Süper Lig'de görmek istediğini kurtlara-kuşlara, ağaçlara-çiçeklere, gelene-gidene ilan etti..

44 yıl sonra mutlu sona ulaştı. Duygularını gazetemize döktü.

Bakın neler söyledi?

TAKA: Tahsin kardeşim bu takımın 1.yılında taraftarlarına sıkıntı yaşatmasını istemezsin. Hele düşme  postasına yaklaşmasını görmek bile istemezsin..Transferler yapılacak. Yabancı olarak Giresunspor'da kimleri görmek istersin?

TAHSİN AKTAŞ: Öncelikle gönlümden geçen yabancı olsun Giresunlu ve yerli ile öteki takımlardan futbolcular var. Yabancılardan Sergio, Balde, Diarra bu takımda kalmalı. Erolcan, Onurcan Piri'yi görmek isterim. Eren bu takıma abilik yaptı. Goller attı. Başka takımlardan isteyenleri de var... Şu  anda Onurcan Piri, Fenerbahçe’nin radarında.. Çok gururlandım. Bizim çocukların kimseden aşağı kalır yanı yok, fazlası var.. Yeter ki sahada süre verilsin. Hakan Keleş hocamı da yeri gelmişken kutlarım. Giresunlu gençleri öteki hocalar gibi görmemezlik yapmadı. Süre verdiklerinde ısrar etti hepsini de parlattı. Onurcan’da ve öteki kalecilerde Türkiye'nin sayılı Kaleci Antrenörleri arasında yer alan İsmail Güney'in büyük emeği var.. Kendisini tebrik ederim. Başka takımları çalıştırırken de başarıları hep bizleri gururlandırmıştır. Hakan hoca da genç Giresunlu futbolcuların önünü açtı.. Devamının geleceğini umuyorum. Öteki takımlardan gönlümden geçen Galatasaray’dan Oğulcan. Olur mu bilmem..

TAKA: Yönetim biraz ağır davranıyor gibi gözükse de sizce bu gidiş nasıl?

TAHSİN AKTAŞ: Bu gidiş iyi. Yönetimin istişare yaptığı bazı futbolcular var.. Fiyat yükselmesin diye açıklamıyorlar. Bizler yönetime güveniyoruz. En zor durumda geçen sezon neler yaptıklarını gördük.. İki Hakan sırt sırta verdi. Hiç umulmadık zamanda Çotanakları Süper Lig'e taşıdılar. Bunu 44 yıl içinde  yüzlerce yönetici ile onlarca başkan başaramadı..

TAKA: Giresunspor bu ligin en garip takımı. Şu an en değerli varlığı Çotanak Stadı.. Rakiplerinin çoğu Büyükşehir. Giresun ile Rize küçük şehir. Giresun dışarıdan kimsesiz, sahipsiz gibi görünüyor. Taraftar Gruplarına, STK'lara taraftarlara büyük görev  düşüyor.. Giresunspor'a ‘Çam sakızı, çoban armağanı’ nasıl destek olurlar?

TAHSİN AKTAŞ: Giresunlu zengin iş adamları var. Artık taşın altına elini sokmaları lazım. Eskişehir, Denizli, Erzurum, gibi Giresunspor'u son sıralarda görmek onları da üzecektir. Bir an evvel harekete geçerek gerçek desteği vermelidirler. Bir tek yönetimimle bu gemi yürümez.. Rakip takımlar örnek.Taraftar az-çok bu takıma destek verdi.. Spor gurup dernekleri Giresunspor'u yıllardır deplasmanda da takip etti. Yine üzerine düşen görevlerini yapacaklardır.. Gurbette Federasyonum, Derneğim, Dernekler Birliğiyim, Konfederasyonum, Platformum diyen STK var.. Hepsinin baş  harfi Giresun.. Eeee.. Daha düşünmeye gerek var mı?  Bu ilin adını kullanan bu takıma yardım etmeyecekse öteki iller mi edecek? Bunlar da edecekler.. Etmezlerse, neden etmediklerini bu sayfadan sorarız.. Giresunspor'umuza ilk yılda bir hayli destek bekliyoruz.. İmtihan vereceğiz.

TAKA: Belediye, Valilik, Üniversite, Fındıkçı, Kaymakamlık, Beldelerden kaynak olarak beklentin var mı?

TAHSİN AKTAŞ: İçlerinde bazı kurumlar her zaman Giresunspor'a destek oldu. Olmaya da devam ediyor. Yukarıda  söylemiştim Giresun küçük  il.. Yalnız yönetim bu durumun altından kalkamaz.. Giresunspor artık Fındığı, Kirazı, Simidi, Kadayıfı unutturdu.. Simge halinde, Türkiye'de artık Giresun'un Giresunspor'u en önde markası oldu.. Bu markanın arması korunmalı.. Yerlerde sürünmemeli. Bu takımın gücü belli.. Borcunu bile zorlanıyor.. Destek olmak lazım..

TAKA: Menajerlerle işbirliği yapanların takımı ne hale getirdiğini gördük. Borç sıkıntı yarattı. Ara transferi bile yapamadık.. Ne dersin?

TAHSİN AKTAŞ: Zeki abi menajersiz olmaz.. Hatayspor'un menajeri bak Hatayspor'u ne hale  getirdi.. Bu menajerlerle çalışmak bir yönetim başarısıdır.. Herkes sağda-solda konuşuyor da boş konuşuyor. İşin içinde futbol varsa, sadece yönetimle olmaz.. Menajersiz hiç olmaz. Şarttır..

TAKA: Hakan Karaahmet en zor günde bu takımı devraldı. Ara transfer yapamadı. Ama inanılmaz şekilde Anadolu'da futbol camiasını ve kendi taraftarını şok etti. Beklenmedik şekilde Giresunspor'u Süper Lig'e taşıdı. Başkan’ın başarısının sırrı ne idi?

TAHSİN AKTAŞ: Dikkat edersen TFF ve hakemleri hiç konuşmadı. Kendi işine baktı. Futbolcu arasında bir aile havası yarattı. Birlik beraberlik içinde sevgi ve saygı ile bir kardeşlik havası oluşturdu. Yeşil-Beyazlıları takım haline getirerek bu işi başardı. Hakan Karaahmet'e helal olsun!.. Hakan Başkan'a rakip ve muhalif olabilirsin ama Hakan Başkan bir taş üstüne bir taş koymasını bildi..

TAKA: Son sorum.. Giresunspor'un Süper Lig yolunda görev aldıkları süre içinde, Giresun evlatlarından Kaptan Eren Tozlu, Kaleci Onurcan Piri ve genç Erol Can Akdağ için neler söylersin?

TAHSİN AKTAŞ: Eren Tozlu abilik yaptı. Kaptanlık yaptı. %100 başarılı. Giresunspor'un ikinci en çok gol atanı. Takımım  bir üst lige çıkmasında büyük  rolü var.. Ankaraspor, İstanbulspor ve Keçiörengücü gibi rakiplere attığı tek gollerle, takıma 3 puanlar kazandırdı. Süper Lig'e çıkmak o kadar kolay olmadı. Eren'in katkıları unutulmaz.. Erol Can Akdağ, Adanaspor maçında takım 3-2 mağlupken bir gol attı. Takımı ateşledi. Bir el-kol hareketi yaptı. Taraftarı gaza getirdi. Takım sahadan 4-3 galip ayrıldı. Orta Sahanın dinamosu oldu. Rakip santraforlar ile liberoların aklını karıştırdı. Giresunspor'a gol yollarında forvet hattına kanal açtı. Onurcan Piri, 12 maç gol yemedi. Sonra tu-kaka oldu. Tolgahan, Adana Demirspor maçında yediği hatalı gollerle Giresunspor'u liderlikten indirince, Onurcan tekrar kaleye geçti. Şu  an Piri'nin ciddi talipleri var.. Giresun gençlerine her zaman sahip çıkacağız.. Kesinlikle gelişime müsait gençlerin devamı gelmeli.. Havası, suyu, yemeği, yaylası, denizi, idmanı bir olan komşu illerde futbolcu Avrupa'ya gidiyor. Bizim gençler Giresunspor'da yer alamıyor. Var burada bir hata.. En kısa zamanda bu hatadan dönülmeli. Giresunlu gençler desteklenmeli..

TAKA: Tahsin kardeşim teşekkür ederim..

TAHSİN AKTAŞ: Ben de, bana bu güzel röportaj fırsatı verdiğiniz için sizlere ve gazete çalışanlarınıza teşekkür ederim. Her işiniz bereketli, başarılı olsun!