Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’nu Taka’da ağırladık
 
TAKA Gazetesi MHP’nin iki Belediye Başkanını Refik Kurukız ile birlikte Mümin Nuhoğlu’nun ağırladı. İki başkanla birlikte Şalpazarı ve Çarşıbaşı’nı, projeleri, yapılan ve yapılacak olan yatırımları konuştuk. Keyifli geçen sohbette ilk sorularımız şalpazarı’ndan 2.dönem seçilen Refik Kurukız’a yönelttik: 

 
TAKA’ya Teşekkür
 
TAKA: Sayın Kurukız, Sayın Başkan 2.dönem seçildiniz neler söyleyeceksiniz, güzel yatırımlar alıyorsunuz?
 
REFİK KURUKIZ: Sizler bizleri ağırladığınız için teşekkür ederim. Seçim öncesi, seçim sırasında ve seçim sonrasında haberlerimize hep yer verdiniz. Ben ikinci dönem geçilmiş bir belediye başkanıyım Trabzon’un Güney batısında kültürüyle insan profili ile çok güzel bir ilçeyi yönetiyoruz. Bu ilçede yaşayan insanlara hizmet etmek benim için bir onur vesilesi. Elimizden geldiğince tüm kurum ve kuruluşlarımızın Şalpazarı’na hizmet görevini yapmaya çalışıyoruz. Büyüklerimizle, kuruluşlarımızla güzel işler yaptık. Sahada verdiğimiz sözler bakımından önemli yollar kat ettik. İktidar partisi gibi kabul görüyoruz. 2 yıl içerisinde başlayıp bitirdiğimiz bir belediye binamız var. Şuanda orada hizmet vermeye başladık. Belediye binamızın bir kısmını 750 metrekare mekanı  Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis ederek gençlik merkezi yapmayı planlıyoruz.

 
Yeni Hükümet Konağı Yapılacak
 
TAKA: Belediye binasını yaptınız, Şalpazarı hükümet konağını da geliyor?
 
REFİK KURUKIZ: Devam edeyim. Devlet Su İşleri’nin marifetiyle ilçemizi ikiye bölen dere üzerinde yürüyüş yolları, peyzaj çalışmaları, bina giydirmeleri, parke çalışmalarımız kısmen bitirildi ve devam etmektedir. Yeni dönemde de 25 Milyonluk yatırım planı yapıldı. parkeleri yeniledik, yeni düzenlemek yaptık. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu talimatıyla Temmuz ayına kadar  yeni hükümet konağı yapılacak. Temuz’da bitiriyoruz.
 
Şalpazarı Yüksek Okulu Bekliyor
 

TAKA: Türkiye’nin en güçlü ilçe Belediye başkanlarından birisi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen. Sayın Türkmen’in size bakışı nasıl?
 
REFİK KURUKIZ: Çok iyi. Şahsi mülküm olan iki arsayı hibe ettim. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile beraber yaptırdık. Bu yıl 5 bölümüyle açılışını yapacağımız Yüksek okul projesini halkımıza kazandırdık. Açılışı yapacağız. Çevre yolu 47 milyon TL’ye ihale edildi. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor, doğal gaz hattı çalışmalarımız devam etmekte. Şalpazarı Erikbeli, Şıhkıran yolumuz karayolu ağına alındı. Şalpazarı Çanakçı bağlantı yolumuz  Gökçeköy bağlantı yolumuz karayolu ağına alındı. Sayın Valimizin katkılarıyla Şalpazarı öğretmen evi ihalesi yapıldı. Eski Telekom binası tadilatı yapılarak dönüştürülüyor.
 
Ankara’da Trabzon’da Yardımcı Oluyor
 

TAKA: Sayın Kurukız, Ankara ve Trabzon’daki Genel Başkan, Bakan ve Milletvekilleri ile de diyaloglarınızın iyi olduğunu biliyoruz, istediklerinizi alabiliyor musunuz?
 
REFİK KURUKIZ: Araç parkımızı genişleterek yeniledik 11 yeni araç aldık. Ağasarın tarımına, balına katkı veriyoruz. Sis dağı projemiz var. 2020 programında  Şalpazarı’na kazandırabileceğimiz ne varsa bunun peşindeyiz.  Cumhur ittifakı kapsamında Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın birlikte yürüttükleri işbirliği ile projelerimiz destekleniyor ve birlikte yürütülüyor. Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Alt Yapı Bakanımıza, Maliye bakanımıza ve tüm bakanlarımıza ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Salih Çora, Adnan Günnar ve Bahar Ayvazoğlu’na da teşekkürlerimi bir borç bilirim. Çünkü Ankara’ya gittiğimizde bizzat bizimle Bakanlık, Bakanlık dolaşıyorlar. Milliyetçi Harekat Partili belediye başkanı olarak ilgi ve alakayan hoşnut oluyoruz. Unutmadan Trabzon’umuzun iki il başkanı Ak Parti il Başkanımız Haydar Revi ve Milliyetçi Harekat Partisi il Başkanımız Bekir Sıtkı Tarım’a çok teşekkür ediyorum. İki başkanımda değerlidir ve dik ve dürüst insanlardır.
 
Çarşıbaşı belediye başkanı MHP’li Mümin Nuhoğlu konuştu:

 
‘Arazi’de çalışmak ve üretmek mutlu ediyor’
 
TAKA: Sayın Başkan Şalpazarı’nı dinledik, Çarşıbaşı nasıl gidiyor, hizmet alabildiniz mi?
 
MÜMİN NUHOĞLU: Sayın Turgut Salon takımı değil arazi takımıyız. Araziyi de çok iyi biliyoruz. Çamurların içinde top oynadık. Gönlüm rahat. AK Parti ilçe başkanım sağ kolum, MHP ilçe başkanım sol kolum.  Çarşıbaşı’na biz ne yapabiliriz? diye soruyoruz kendimize. Sanayi ya da yaşanabilir bir şehir yapabiliriz. Çarşıbaşı bakir bir ilçe. İki yol çizdik sanayi veyahut yaşanabilir bir kent yapmak. Trabzon da Trabzonspor neyse Çarşıbaşı’nda Yavuz yolu projesi neyse odur. %80 i bitmek üzere. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun bizlere desteği için teşekkür ediyorum. Haftanın 3 günü okullarda geçiriyorum Milli eğitime önem veriyorum. Yurtdışında yaşadığım için oradan aldıklarımın bir kısmını Çarşıbaşı için harcayacağım. Makine ve araç konusunda hibe  desteği aldık. Milletvekillerimiz ile Büyükşehir belediye başkanlarımızla beraber biz çok iyiyiz. Fakat sadece Cumhur ittifakı değil diğer parti başkanlarıyla da istişare içerisindeyim. Geçmişten kalan kabuğu kırdığımıza inanıyoruz. İlçemizi bir adım ileri atmak istiyoruz her zaman. Keşan müthiş bir ivme kazandırdı şehrimize. Üniversite konusunda çalışmamız var ve tüm hızıyla bu sürüyor.
 
Bilinmeyen bir başarımız var!
 

TAKA: Trabzonspor’un keşan reklamı size katkı sağladı mı?
 
MÜMİN NUHOĞLU: Sağladı. Voleybolda 2.lige çıktık. Bu bilinmeyen bir başarı. Futbolda 60 kadar genç var. Yemeklerini vereceğiz, takip edeceğiz. Yeni Abdulkadir’le yetiştireceğiz. Trabzonspor sayesinde keşan satışlarımız patladı. Abdülkadir Ömür’ün bizim evladımız olması çok önemli. Çarşıbaşı için bir marka. Ben basında çok tutulmayabliirim. Çükü son konuşacağımı en önce söylüyorum.
 
Kendi Arazimi Bile Veririm
 
TAKA: Avrasya ve araziyi de konuşalım mı, kendi arazinizi mi vereceksiniz?
 
MÜMİN NUHOĞLU: Çarşıbaşı’nda sahil kesiminde Vakfıkbir ve Çarşıbaşı arasında 14 dönüm arazimiz var. 16 dönüm Toki’nin satın aldığı arazi var. 11 dönüm 18’lerden ve Hazineden kalan yerler var. Benim özel arazilerim var. 5 dönüm sen verebilirmisin? Ticrati biliyorum. Kendi arazimi de verebilirim. 5 dönümü hibe ederim. Üniversite girdiğinde kalan bölümün değeri kat, kat artar. Fakat ben ticari bakmıyorum. Karadeniz Teknik Ünivresitesi Çarşıbaşı’na bir şey kazandırmadı. KTÜ eski KTÜ değil. Giderek düşüyor performansı. geri gidiyor. Bizde en azından Avrasya’yı getirelim. Bakın Üniversite öğrencilerinin gittiği ilçelerde hareketlenme var.
Bahattin Baştürk