Bazalt Beton Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Gümrükçüoğlu’na misafir olduk. Gümrükçüoğlu, “Hazır beton tesisimiz ile depreme ve radyasyona karşı dayanabilecek yapılar inşa etmekteyiz.

‘ÜSTÜN KALİTE ÜSTÜN HİZMET’

TAKA: Şirketinizin kuruluş ve gelişiminden bahseder misiniz?

FETHİ GÜMRÜKÇÜOĞLU: 1982 yılından beri vergi mükellefeyim. Ticaretle uğraşıyorum. 1999 yılında aile şirketimiz Güsey İnşaat olarak şirketimizi kurduk. Akabinde 2007 yılında Bazalt Beton şirketimizle çalışmamızı sürdürüyoruz.
 

ÜSTÜNLÜĞÜMÜZ KALİTEMİZ

Güsey Bazalt Beton, Konkasör tesislerinde, yıkanmış bazalt taşından üretilen kum ve mıcır agregalarının laboratuarlarımızda yapılan analiz ve test sonuçlarına göre her cins beton dayanımını standartlar üzerinde kontrol edip müşterilerimizin hizmetine sunmaktayız. Yüksek kalitede üretim, standartlar üstü dayanım ve kalite kontrol anlayışımızla ürettiğimiz betonları tesislerimizde görebilir yada  ürettiğimiz betonları dilediğiniz laboratuarda analiz ettirerek kalite ve dayanımdaki üstünlüğümüzü fark edebilirsiniz.

Whatsapp Image 2024 02 20 At 14.41.32

60 YILLIK GÜVEN

Güsey İnşaat 60 yıllık ticari yaşamın devamında Seymen Petrol ve Gümrükçüoğlu inşaat tarafından kurulmuştur. Güsey İnşaat; yol,köprü,taşkın koruma,çimento fabrikalarının ham madde işlerinin yanı sıra,1999 yılında Bazalt taşından,beton ve yol inşaatlarında kullanılmak üzere;kum, mıcır, yol temel ve alt temel malzemeleri üretmek amacıyla,Yomra merkeze 2 km Oymalı-Özdil  yolu üzerinde konkasör tesisini kurarak faaliyet alanlarına bir yenisini eklemiştir.

1999 yılından beri konkasör tesislerinde; 7-15 mm ve 15-25 mm çakıl,0-05 mm kum,0-07 mm taş tozu olarak 4 çeşit agrega üretimini başarıyla yapıp kullanıcı hizmetine sunmuştur. 14 yılı aşkın bir zamandır inşaat sektörüne hizmet veren Güsey inşaat;iyi kaliteli ve sorunsuz hizmet ilkelerinden hiç bir zaman ödün vermeden gelişimini sürdürürken müşterilerinden aldığı güçle avrupa'nın ve Dünyanın tercih ettiği yüksek kaliteli Bazalt taşından oluşan mamüllerden beton üretimi yapmak için harekete geçmiştir. 2007 yılında sektöründe kaliteli mamül ihtiyacını göz önüne alarak mevcut konkasör tesisi içinde,tamamı bişlgisayar destekli otomasyon sistemiyle üretim yapacak beton santralini devreye alıp istikrarlı gelişimini sürdürerek faliyet alanına bir yenisini daha eklemiştir. Firmamız gerçekleştirilen bu atılımlarla birlikte ismini GÜSEY BAZALT BETON SANAYİ MADEN VE TİCARET LTD.ŞTİ. olarak yenilenmiştir.

KONTROLDEN GEÇİYOR

Bugün Güsey Bazalt Beton,Konkasör tesislerinde,yıkanmış bazalt taşından üretilen kum ve mıcır agregalarının  labratuvarlarımızda yapılan analiz ve test sonuçlarına göre her cins beton dayanımını standartlar üstünde kontrol edip müşterilerimizin hizmetine sunmaktayız.

G Ü B R E

Yüksek kalitede üretim,s tandartlar üstü dayanım ve kalite kontrol anlayışımızla ürettiğimiz betonları tesisimizde görebilir ya da ürettiğimiz betonları istenilen laboratuvarda analiz ettirerek  kalite ve dayanımdaki üstünlüğümüzü fark edebilirsiniz. Güsey Bazalt Beton, bugün olduğu gibi gelecekte de, kaliteli ve dayanıklı yapıların inşasına yapmış olduğu katkıyı sürdürecek ve sektöründeki yeni yatırımlarına devam edecektir.
 

TAKA: 2023 yılı nasıl geçti?

FETHİ GÜMRÜKÇÜOĞLU: 2023 yılı ticari olarak sıkıntılı geçti. İnşaat sektörü maliyetlerden dolayı yeni projeler yapmadı. Piyasalar zorlaştı. Müşterilerimiz zorlaştı. Ticaret anlayışı yozlaştı. 2024 yılında inşallah toparlanarak açığı kapatırız.
 

TAKA: Bu tesiste neler yapıyorsunuz?

FETHİ GÜMRÜKÇÜOĞLU: Tesisimizde duvar taşı, kum, mıcır, taş tozu üretiyoruz. Tahkimat taşları, dolgu taşı yapıyoruz. Bunlar işletmemizde bulunmaktadır. Ayrıca her gün bin 500 ton kum çakıl işleyerek hazır beton üretimi yapıyoruz.

TAKA: Döviz ve faizlerdeki artış sizi nasıl etkiledi?

FETHİ GÜMRÜKÇÜOĞLU: İş yapma potansiyelimizi frenlemek zorunda kaldık. Piyasa yavaşladı. Döviz ve faize herkes yatırım yaptığı için üretim azaldı. Düşük kapasiteli bir yıl geçirdik.  Beton yapılarda ilk kullanılmaya başlamasından itibaren kalite açısından nasıl bir süreç geçirdi? Günümüz beton kalitesi hakkında neler söylemek istersiniz.
 

TAKA: Hazır Beton konusunda uluslar arası ölçekte bir değerlendirme yapacak olursanız diğer ülkelere kıyasla Türkiye’yi nasıl değerlendiriyorsunuz?

FETHİ GÜMRÜKÇÜOĞLU: Türkiye Uluslararası ölçeklerin 2 sınıf üzerinde beton kalitemiz vardır. Sürekli bir sınıf üstünde çalışırız. Biz kaliteden asla ödün vermeyiz.
G B B

TAKA: Gübre üretimi yapıyorsunuz. Bundan bahseder misiniz?

FETHİ GÜMRÜKÇÜOĞLU: Tamamen organik andezit taşından yaptığımız gübre ile bitkiler için gerekli olan bütün ana besin kaynaklarını içermektedir. Bunun yanı sıra içeriğindeki izelement bitkinin ihtiyacı olan besinleri sağlar.
 

Organik gübre üretimi de yapıyoruz. Tarım ve doğa için ‘Rönesans’ ismi ile gübre üretimi yapıyoruz. Tarım Bakanlığından sertifikamızı aldık. Şirketimizde hiçbir atık madde olmaz. Doğadaki maden çeşitlerinden mineralleri yüksek olanlardan organik gübre yaptık. Tarımda çok kullanılıyor. Diğer gübrelere oranla daha çok verim alındığı da test edildi. Çay bahçelerinde, domateste, salatalıkta çok verim alındı.  Beton kalitesi olarak piyasanın en kaliteli betonunu biz satıyoruz. Bazalttan beton ürettiğimiz için bizim betonlarımızın çelikten bir farkı yoktur. Kalite olarak geçmişe göre maksimumdayız. C-35 kalitesindeyiz.