Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ve ekibi TAKA gazetesini ziyaret etti. Yeni seçilen Çebi bir yandan ziyaretlere başladı, bir yandan da gündemi takip ediyor.

Siyaseti, ‘Halka hizmet, hakka hizmet’ düstürü ile yapan Çebi, ‘Dinamik bir ekip oluşturduk. Bu ekiple birlikte Ortahisar’a hizmet ederken  Cumhurbaşkanımızın izinde ve yanında olacağız’ dedi.

İŞTE ÇEBİ’NİN ÖNEMLİ MESAJLARI:

TAKA: Yeni bir ekip yaptınız, anlatır mısınız yönetiminizi?

SELAHADDİN ÇEBİ: Mühendis ağırlıklı da bir yönetim oluşturduk. Üç de Avukatımız var. Her branştan ve her bölgeden sahanın her noktasına ulaşabilecek bir yönetim oluşturduk. 2023 hedefleri doğrultusunda bu yönetim 2023’ten sonra da da Trabzon’da siyasette iz bırakacak. Gelecekte siyasete çok katkısı olacağına inandığımız arkadaşlarımızı aldık, genç arkadaşlarımızı da aldık. Eski tecrübeli arkadaşlarımız da var.

PIRIL PIRIL BİR KADRO

TAKA: Siyaset sabır işidir, bugün burada olanlar yarın farklı görevlere gelecekler?

SELAHADDİN ÇEBİ: Siyaset uzun bir maraton. Siyasette en önemli unsur da sabır. Sabretmek lazım. Uzun bir maraton uzun bir yol ve vefa duygusuyla beraber sabretmek lazım. O anlamda da arkadaşlarımıza inanıyorum ben, uzun yıllar Trabzon siyasetinde iz bırakacak damga vuracak o anlamda yetişecek Belediye Meclis Üyesi olacak, Belediye Başkanı olacak, Milletvekili olacak siyasi anlamda hem Ak Parti’ye hem davamıza hem de şehrimize güzel hizmetlerde bulunacaklar.

DAVA ADAMI KIRILMAZ

TAKA: Yönetimi yaparken kırgınlıklar oldu mu?

SELAHADDİN ÇEBİ: Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum elbette yeni yönetimler yaparken bütün talepleri değerlendirmemiz bütün taleplere uygun bir yönetim yapmanız mümkün değildir. Tabi biz bu anlamda yoğun bir istişare süreci de başlattık. Eski il başkanlarımızla, eski ilçe başkanlarımızla milletvekillerimizle partimizin dinamikleriyle ve kendi düşüncemizi de ortaya koyarak değişim, yeni kadrolar, yeni heyecanlardan yeniden siyasete katılacak gençlerden yola çıkarak bir yönetim kurduk. Dava adamlarında kırılma olmaz, bizim hiçbir arkadaşımızın kırılacağına inanmıyorum, ihtimal de vermiyorum. AK Parti büyük bir dava partisidir. Dünyada eşi benzeri olmayan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu davaya hepimiz dışarda içerde hizmet etme durumundayız. Neticede siyaset uzun bir maratondur dedim. Bu ifademin altında bizde zaman zaman değişik görevlerde bulunduk. Keza ben şuanda davam için nasıl 2001’de Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı olduğum dönemde Makine Mühendisliğini bıraktım okuldan atıldım davam için siyaset yaptı isem şu anda da bir makamı bırakarak İlçe Başkanlığına geldim. Bu arkadaşlarımız içerde dışarda fark etmez bakın bizim asıl ve yedek yönetim kurulu üyelerimiz var. Hiçbirini ayırt etmiyoruz. Hepsine görevler verdik. Yönetimde olan herkes bizim için değerlidir. O kağıtta kongrede divana sunulan o evrakta yazılan isimlerin hepsi bizim için ayrı değer taşımaktadır.

CEVHERLER BULDUK ÇIKARDIK

TAKA: Yeni yüzleri buldunuz?

SELAHADDİN ÇEBİ: Bir ton kayadan 5 gram altın çıkıyor. Her insanda 5 gram cevheri bulup ondan o cevherden faydalanmak istiyoruz. Dışarda kalan arkadaşlarımızdan da aynı şekilde faydalanacağız. Bizim yönetim dışında yürütme dışında 3 tane komisyon kurduk. Çevre ve Şehircilik Komisyonu yüksek mimar bir bayan arkadaşımızı komisyon başkanlığına getirdik Mukaddes Ataman Hanımı. Çok önemli gördüğümüz Cumhurbaşkanımızın da çok önemli gördüğü Arge ve Dijital Mecralar Komisyonu çok önemli bir şey uzaya çıkıyoruz uzaya çıkacağız teknolojide Türkiye son yıllarda çok büyük adımlar attı. Milli savunmada, yerli savunmada, yerli otomotivde, dijital dünyada onun başkanlığına da Elektrik Elektronik Mühendisi bir kardeşimiz İskender Kara’yı getirdik. İnsan Hakları Komisyonu kurduk. Onunda başkanlığına Avukat kardeşimizi getirdik. Bundan sonra danışmanlar belki belirleyeceğiz. Siyasi anlamda hep konuya hakim olmanız her konuyu bilmeniz mümkün değil. Ortahisar gibi büyük bir ilçede güçlü kadronun yanında güçlü bir ekip de olmak zorunda.

DANIŞMANLARI DİNLEYECEĞİZ

TAKA: Profesyonel siyaset yapacağız diyorsunuz?

SELAHADDİN ÇEBİ: Hakikaten bunlarda daha fazla bilgi sahibi sahaya daha fazla hakimiyet sağlayabilmemiz için mesela turizm adına bir danışman olsun isterim. Ama bu kağıt üzerinde kalacak bir danışman değil. Ayda bir beş günde bir bir araya gelecek yönetim kurulumuzu bilgilendirecek bizi bilgilendirecek şehrin turizm hafızası noktasında bilgi sahibi olan bir danışmak istiyoruz. Sosyolog mesela siyasi analizler yapacak. Seçmen kitlesinin özellikle genç seçmenin neye göre hareket ettiğini belirleyecek. Neye göre oy düşündüğünü 18 yıllık iktidarız fakat 18 yaşındaki bir genç 18 yıl önceki dönemleri çok iyi bilmeyebilir. Anlatacak .

MİLLİ SANAYİ DENİNCEÇILDIRIYORLAR

TAKA: Milli sanayi dönemi yaşıyoruz makine mühendisi olarak neler söyleyeceksiniz?

SELAHADDİN ÇEBİ: Özellikle bu konuda Üniversite Gençlik Kolları. Ben hep ifade ediyorum Rahmetli Menderes idam edildi. Maliye Bakanı da. Maliye Bakanı’nın ne işi olabilir onu da astylar. Neydi orada ki mesele; Milli ve Yerli Ekonomi. Rahmetli Erbakan’la neden uğraştılar? 28 Şubat’ta D8 Milli ve Yerli Ekonomi. Havuz sistemi. Neydi o zaman ki sistem? Devletin topladığı paralar kamu bankalarına yatırılmıyor. Yatırılmayacak. Ne özel bankalara. Yüzde kaç faizle? Yüzde 13 faizle. Özel bankalara yatırılacak. Devlet topladığı paraları devlete hükümete para lazım olduğu zaman aynı bankalardan çekecek. Bu sistemi Erbakan bozdu havuz sistemini getirdi. Bütün sermaye güçleri emperyalizm ayağa kalktı ve 28 Şubat öyle oldu.

ONE MUNİTE İLE BAŞLADI

TAKA: Sayın Çebi Tayyip Erdoğan neden dış güçlerin hedefi?

SELAHADDİN ÇEBİ: Sayın Cumhurbaşkanımızın defalarca Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda “Dünya Beşten Büyüktür.” İfadesi; İsrail’e “One Munite” ifadesi bunlar kolay hadiseler değildir. Gençlerimiz yaş itibarıyla bütün bu anlattıklarımı bilemeyebilirler. Hafızalarında yoğuramayabilirler. Bunları da anlatacağız. Gençliğin özellikle hangi tercihlerde hangi siyasi yönlendirmelerde oy kullanmak istediğini araştıracak bize sunacak bu konuda çalışma yapacak özellikle bir Sosyolog düşünüyoruz. Önemli olarak gördüğüm danışmanlık bu. Trabzon spor şehri. Bundan 20 yıl önce Trabzon’da spor denilince aklımıza hep futbol gelirdi. Futboldan başka spor bu şehirde yokmuş gibi hakikaten futbol şehri ama bugün Trabzon futboldan ziyade tüm branşlarda başarılı sporcular çıkarıyor; spor salonları anlamında da spor kampları anlamında da Türkiye’de nüfusa göre lider bir il. Jimnastikte ama bir sporcumuz olimpiyatlara gitme hakkı kazandı. Çeşitli branşlarda müthiş başarılı sporcular yetiştiriyor. Sadece futbol olarak bakmamak lazım. Trabzonspor tabi önemli sevdamız siyaset üstü bir kurum hepimiz için. O ayrı olgu ama sporun tüm dallarıyla ilgilenen şehir var artık. Yüzme havuzlarıyla jimnastik salonlarıyla. Spor danışmanlığı da önemli gördüğümüz bir danışmanlık. Hepsinden önemlisi belki bize görev düşüyor. Mevcut yönetimdeki arkadaşlarımıza kardeşlerimize görev düşüyor. Artık Mevlana biziz.

HAMDIM, YANDIM PİŞTİM

TAKA: Siyasette en olgun dönemine geldin, tam 20 yıl geçmiş, neler söyleyecek siniz?

SELAHADDİN ÇEBİ: Mevlana’nın tabiriyle siyasette “Hamdım, yandım, piştim”. Tecrübeleri arkadaşlarımız var yeni arkadaşlarımız var bu arkadaşlarımızla beraber içerde dışarda ayrım yapmadan bütün AK Parti kadrolarının vefa duygusuyla bu hizmet davasına çağıracağız. Birlikte yürüyeceğiz. Saha çalışmalarımız olacak. Birçok programa beraber gideceğiz. Onun için elbette siyasette biz mesela özellikle burada da ifade ettim mühendis kadrosuna ağırlık verdik. Özellikle bu yerel yönetimler anlamında hakikaten ihtiyaç olan bir kurum. Çünkü bunu belediye başkan vekili ve belediye başkan yardımcılığı görevlerimde bulunduğum süre zarfında hissettim. Mühendis kadrosunun teknik kadronun belediyecilikte neler yapabileceğini hissettim. Dolayısıyla arkadaşlarımız belediye meclis üyesi olabilir. Tabiki Trabzon dünyaya şekil veren iş adamlarının yetiştirdiği mühendislerinin yetiştirdiği Karadeniz Teknik Üniversitesi’yle öne çıkan bir şehir. O anlamda güçlü bir yönetim gelecekte de siyasette iz bırakacak bir yönetim oluşturduk. Oluşturmaya gayret ettik. TAKA Ailesinin desteklerini de her zaman olduğu gibi kongre sürecinde de gördük ve yaşadık. Tekrar teşekkür ediyoruz. Her zaman TAKA ailesi yanımda oldu bizde yanınızdayız.

TERÖRİSTİN ADINI KOYAMIYORLAR

TAKA: Gara Operasyonunda çok hain ve kalleş saldırıya uğradık. 13  sivil asker ve polisimiz şehit edildi?

SELAHADDİN ÇEBİ: Özellikle 13 vatandaşımızın şehit edilmesini kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Terör konusunda hükümetimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Trabzon’un evladı hemşerimiz Sayın Süleyman Soylu Bey’in cesur, yürekli ve dik duruşuyla terör konusunda büyük bir mücadele veriyoruz ve destansı başarılara imza atıyoruz. Gara bölgesi bizim için önemliydi. Teröristlerin kümelenme ve Kandil’den önceki kamp kurdukları yer. Orada da büyük destanlar yazıyoruz. Bu anlamda şehit edilen vatandaşlarımızın acısını paylaşıyoruz ailelerinin, milletimizin acısını paylaşıyoruz ama terör konusunda net duruş istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde yaşayan bu bayrağın altında yaşayan Mecliste çatısı bulunan siyasi partilerden, sivil toplum örgütlerinden. Düşünebiliyor musunuz? Tabipler Odası açıklama yapıyor yaptığı açıklamada terör, teröristlerin kime ait olduğunu hangi terör örgütüne ait olduğunu kullanmıyor onlara bir leke gelmesin anlamında bir açıklama yapıyor sanki. O şehitlerimizin şehit edilmesinde hükümetimizin payı varmış gibi bir açıklama yapıyor. Hakikaten bu Tabip Odası meslek örgütünden ziyade terör örgütüne destek veren moral veren bir örgüt haline dönüştü. Bunları biliyoruz. Bunlarla da mücadelemiz devam edecektir. Biz teröristlerle terör örgütüyle mücadele ederken kamu adına meslek grubu adına Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında bulunan bazı kesimler bazı gruplarında net çizgisinin olmasını istiyoruz. Net duruşunun olmasını istiyoruz. Bu anlamda üzüntü duyduğumuz açıklamalar geliyor. Bu hakikaten bizim mücadelemize kararlı mücadelemize asla sekte vurmayacak o mücadelemiz devam edecek ama kamuoyuyla da paylaştığımız gibi bunların duruşunda net olması kimden yana tavır aldıklarını net bir şekilde ortaya çıkarmalarını istiyoruz. Bunlarda bize göre net Trabzon ki bu noktada Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir ildir terör konusunda net duruşu olmayan terör örgütlerine ve teröristlere moral motivasyon siyasi destek sağlayanlar bizim için teröristtir.

DEMİRYOLU ÇOK ÖNEMLİ

TAKA: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan güzel müjdeler de verdi?

SELAHADDİN ÇEBİ: Demiryolu konusu uzun süredir ilgilendiğimiz takip ettiğimiz bir konu. Cumhurbaşkanımız müjdeyi tekrar verdi. Demiryolu projesi ve raylı sistem. Bu büyük bir ilçe Ortahisar ilçemiz Türkiye’de 4 ilden daha fazla nüfusa sahip. Bu hareketli nüfus anlamında dinamik yapısıyla beraber özellikle yaz aylarında 500-550 bin 600 bine çıkan bir nüfusa sahip. Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç büyük mücdaele veriyor. Halk onu çok seviyor. Tabi büyük yatırımlar aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 18 yıllık iktidarımızda Trabzon’a 35 kat trilyon eski rakamla büyük bir yatırım bu. Pandemi döneminde bile dev yatırımlar dev projeler hayata geçti. Onlardan bir tanesi de şehir hastanesi. Yol anlamında Kanuni Bulvarı olsun, tüneller olsun. Tabi bunların hepsi Ortahisar’ımızı yakından ilgilendiriyor. Ortahisar merkezin içerisinde büyük bir ilçe olduğu için hepsi yakından ilgilendiriyor bu anlamda teşekkür ediyoruz.

GÖREV BÖLÜMÜ YAPILDI

Ak Parti Trabzon’da Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi görev dağılımı yaptı. Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Enis Ramazanoğlu olurken, Teşkilat Başkanı Mustafa Kurt, Seçim İşleri Başkanı Ömer Altıntaş, Tanıtım ve Medya Başkanı Abdurrahman Seymen, Sosyal Politikalar Başkanı Hüseyin Cahit Afacan, Yerel Yönetimler Başkanı Abdulkadir Soytemiz, Ekonomi İşler Başkanı Dursun Ali Özderya, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Mukaddes Ataman, Mali ve İdari İşler Başkanı Veli Eroğlu ve İlçe Sekreteri Cihan Kayar. Dijital mecralar Komisyon Başkanı İskender Kara. Çevre ve şehircilik Kom Başkanı yük Mimar Mukaddes Atamam,  İnsan hakları komisyonu Bşakanı Av Gülsüm Aslan.