Trabzon AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen’e kadınlara ve vatandaşlara yönelik yaptığı projeleri sorduk…

Trabzon AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen ile projelerini değerlendirdik. Taka Gazetesi’ne Trabzon’da yaptığı projeleri anlatan Başkan Sürmen, Trabzon’da ilgili önemli projeler imza attıklarını dile getirdi. Yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Sürmen, “Kadınlarımızın, vatandaşlarımızın refahı için durmadan çalışıp, onları sık sık takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öncelikle bu projeleri yapmadan önce teşkilatımızda 50 kişilik yönetim kurulu üyemiz var. 15 kişiden oluşan da yürütme kurulu üyelerimiz var. Biz bir araya gelerek Trabzon’un şartlarına göre neler yapılabilir diye oturup istişare ediyoruz. Bu programları yaparken önceliğimiz teşkilat programları oluyor, akabinde sosyal etkinler ve belirli gün ve haftaları da gözeterek belirli programlara imza atmaya çalışıyoruz.

VEFA TOPLANTILARI

1,5 aya yakın her hafta sonu olmak üzere, 18 ilçemizde önceki dönem yöneticilerimiz ve ilçe kadın başkanlarımızla bir araya geldik. Bu programlar git gide etkili ve verimli hale geldi. Rutin protokol konuşmaları niteliğinden ziyade mikrofon ve kürsü kullanmayarak, oturmayarak, kadınlarımızı U şeklinde aramızda bir masa olmadan oturtarak samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Anlattığım tüm olaylar Türkiye siyasetiyle alakalı, siyasal hafızamızı tazelemeye yönelikti. Tabi mahalle başkanlarımızın ve ilçe yönetim kurulu üyelerimizin görevlerini hatırlattık. Levhalar çıkartarak Cumhurbaşkanımızın şimdiye kadar gerçekleştirdiği Türk siyasal hayatına damga vuran olayları hatırlattık.

VAN’A GİTTİK

56 Yıl önce Trabzon’dan Van’a göç eden vatandaşlarımızın belgeselini izlemiştim. Bana çok ilginç gelmişti. Sonra neler yapabiliriz diye düşündük. ‘Gönülden Gönül’e Bordo Mavi’ projemizle 17-18-19 Aralık’ta Van’a gittik. 5 ilçemizle gerçekleştirdiğimiz kermeslerden elde ettiğimiz gelirle Trabzonspor forması aldık. Burada vatandaşlarımıza şampiyonluğa giden Trabzonspor’un formalarını hediye ederek onlarla sohbetler gerçekleştirdik.

GURBETÇİ ZİYARETLERİ

Bu projemize yaz döneminde başladık. Şu ana kadar 30 ailemizi ziyaret ettik. Gurbette yaşayıp şuan Trabzon’a yerleşen veya yurt dışına gidiş geliş yapan vatandaşlarımız fazla. Bunların arasında sadece yaşlı kesim değil ailesi orada olup Türkiye’ye dönüş yapan, burada üniversite okuyan, hayatını artık burada devam eden genç arkadaşlarımızda var. Bende bir gurbetçi olduğum için onları da yalnız bırakmamak adına evlerinde ziyaret ediyoruz. Ziyarete giderken yanımızda başka genç kesim arkadaşlarımızı götürmeyi hassasiyet olarak görüyoruz. Çünkü yurt dışına giderek hayatımı kurtarırım düşüncesinde olanların, öyle olmadığına tanıklık etmelerini istiyoruz. Bu gurbetçi ziyaretlerimizi fazlasıyla önemsiyoruz ve sürekli devam ettiriyoruz.

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ

En son 25 Kasım günümüzde yaptığımız bir proje arasında Çarşıbaşı ilçemizde 6-7 yıl önce evlenip gelinlik hayalini tamamlayamayan bir genç kızımıza günün anlam ve önemine binaen basın açıklaması düzenledik akabinde bu genç kızımızı hayaline kavuşturduk. Bu projeyi özellikle 25 Kasım’a denk getirdik çünkü şiddet sadece fiziksel değildir.

GENÇLERE YÖNELİK MÜNAZARA EĞİTİMİ

Ekim ayında İstanbul’dan gelen Yavuz Yiğit hocamla birlikte bir otel konseptinde yaklaşık 50 üniversiteli gencimize, 2 günlük sertifikalı hem kişisel hem münazara eğitimi düzenledik. Çok güzel geri dönüşler aldık.

ADIM ADIM TRABZON PROJESİ

Köylerimizde, ilçelerimizde yaşayan Trabzon merkezine gelmiş ama turistik yerlerini gezememiş kadınlarımızı tespit edip 6-7 kişilik gruplar oluşturarak onlarla tarihi yerleri beraberce geziyoruz.

NEREDE KALMIŞTIK PROJESİ

Eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kalan veya hiç başlayamayan kadınlarımıza yönelik AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları başkanlığımızın bünyesinde gerçekleştirdiğimiz ve hala takibini yaptığımız bir proje. Kadınlarımızı hem mesleki edindirme kurslarına hem de açık lise ve üniversitelere yönlendiriyoruz. Bunun kampanyasına start verdik. Lansmanını da Ankara’da Emine Erdoğan ile başlattık. İllerimize geldiğimizde de duyurularını yaptık.

GENÇLER BİR KAHVE İÇERMİYİZ

Gençlere yönelik ne yapabiliriz diye oturup konuştuğumuzda gençlerin daha çok kahveden hoşlandığını biliyoruz. Bu yüzden formatımız piknik sandalyesi ve kahve bardağıyla beraber onlarla bir araya geldik. İlk programda TEKNOFEST ekibini davet ettik. Davet ettiğimiz grup üniversite grubuydu, Lise grubumuz da onlara anlatımlarda bulundular. TEKNOFEST’i bilmeyen gençlerimiz bilinçlendiler.

Kadın Kolları Genel Başkanımız Trabzon’a geldiğinde ikincisini gerçekleştirdik. Hep aynı gençlerden gitmiyoruz, bu grup farklı farklı gençlerimizden oluşuyordu.

BÜYÜK TÜRKİYE YOLUNDA KADIN EMEĞİ

Devlet kurumlarının, İŞKUR’un, TKDK’nın, DOKA’nın kadınlarımıza büyük bir destekleri var. Bir fikri olup adım atamayan kadınlarımıza, Hamamizade de bir araya gelerek bu kurumlardan nasıl yardım alınacağını sunum şeklinde anlattık. Bu sunumlardan sonra girişimciye aday kadınlar girişimci oldular. O kadınlarımızın takibini sık sık yapıp, görüşüyoruz.

BİRLİK KADIN KOOPERATİFİ

Yaklaşık bir yıl önce Ticaret Bakanlığımızdan aldığımız destek ve hibe programıyla beraber Birlik Kadın Kooperatifin kuruluşu tamamlandı. Tamamı dezavantajlı kadınlardan oluşan sıfır atağa yönelik programının takibini yapıyoruz. Ortahisar Belediyesinin yanındaki iş hanında bir dikim atölyeleri var. Onlara katkı vermek için böyle bir adım attık. Kooperatifleşme çok önemli Trabzon’da 3 tane kadın kooperatifi var. Sayısının daha fazla olması için gelişmelere başlayacağız.

UID PROJESİ      

Mayıs ayında Ak Partimizin Avrupa’da ki teşkilatlanması için UID projemiz var. Trabzon kültürünü Avrupa’da tanıtmak… İlk önce biz gideceğiz, sonrasında onları Trabzon’a davet edeceğiz. Şuan hangi Ülke olduğunu belirlemedik, ama UID ile bağlantı kurduk. Nasipse gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Bunlar bizim güzel geri dönüşler aldığımız projelerimizden… Rutin yaptığımız saha çalışmaları bizim teşkilat çalışmalarımız oluyor.  Sandık esaslı çalışmalarımız, Ortahisar İlçe Kadın Kollarımızın yaptığı Adım Adım Ortahisar programı da var. Bizzat mahallelere girip seçmenlerin kapılarını çalıyorlar. Aynı zamanda Akçaabat teşkilatımızın yaptığı Üye’m Kafe projemiz de var.  Bir kafe şeklinde üyelik standı açıyorlar. En son yine Ortahisar İlçe Kadın Kolları teşkilatımız Nuri Pakdil anısına bir şiir yarışması düzenledi ve ödül törenini gerçekleştirdik. Akçaabat Teşkilatımızla birlikte çocuklara Çikolata Work Shop’u yaptık. Kartlar düzenledik adına da Minnak Kart koyduk. Kırtasiyelerle anlaşıp gidip istedikleri malzemeyi bu kartlarla birlikte alabildiler.

Kadınlarımız, çocuklarımız, vatandaşlarımız için yaptığımız faaliyetler hem bizim için hem onlar için çok anlamlı. Bu projelerle ve daha bir çok yapacağımız projelerle Trabzon’a damga vuracağız.

Devamı yarın…