MHP’nin çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra 2018 Milletvekilliği seçimlerinin ardından il başkanlığına atanan Bekir Sıtkı Tarım TAKA Gazetesi’nin sorularını cevaplandırdı.
 
Tarım, önümüzdeki süreçlerde yapılacak olan il başkanlığı seçimi ile ilgili, ‘Her ülkücü davaya ihanet etmemiş her milliyetçi aday olabilir’ dedi. Trabzon’da dostluların siyaset üstü olduğuna vurgu yapan Tarım, “Her Trabzonlu Vatansever. Başımıza bir felaket gelse kimin hangi partili olduğuna bakmayız” diye konuştu.
 
Sorunları Hep Gündemde Tuttuk
 
TAKA: Trabzon’da MHP AK Parti ittifakı nasıl gidiyor?
 
BEKİR SITKI TARIM: Bir kere altını çizerek belirtmek isterim ki ülke genelinde Cumhur İttifakını en güzel yerine getiren ve genel başkanın doğrultusunda Türkiye genelindeki en iyi illerden biri Trabzon’dur. Biz de sorunları her zaman gündeme taşıdık. Cumhur İttifakını her yerde temsil etmeye ve en iyi olmak için çalışmalarını var gücüyle yürütmek için hedeflere yürüyoruz”
 
Güçlü Bir Devletiz
 
TAKA: Bir anlamda ittifakı 15 Temmuz darbe girişimi kurdu. Sayın Başkan uzun yıllar sürer mi bu birliktelik?
 

BEKİR SITKI TARIM: Birliktelik yaptık, gönül bağımız oluştu, iyi dostluklarımız oldu. Benim davam kutsal bir dava benim davam bu ülkenin birliği için ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ den vacip alan bir davanın peşindeyiz. 15 Temmuz’dan itibaren dostluğumuz daha da pekişti. Her söylediğimin arkasındayım şu anda Türkiye bir ray değişikliğine gitti. Türkiye artık milli projelere hedef aldı savunma sanayisiyle içişleri bakanlığı ile terörü bitirme gayreti içesinde dışarıda da keza diğer devletlere nazaran güçlü bir konuma geçiş yapmaktayız. Çok güçlü bir devlet olmak zorundayız.AK Parti Hükümeti bu ülkeyi yönetiyorsa bizde onları desteklemekten başka da bir görevimiz yoktur. Eski hatalarımıza bakarak siyaset yapma hakkımız yoktur. 15 Temmuz bir vakadır ve Türkiye esir alınmak istenmiştir. Hükümetimizin yanında değil karşısında olsaydık Allah göstermesin bu ülke bölünmüştü. Biz torunlarımızın geleceğimizi belirleyenlerin yanındayız. Bunun dışında hareket edenler ise siyasi hasmımızdır.
 

Trabzon Hak Ettiğini Alır
 
 TAKA:  Trabzon geneldeki hizmet pastasından hak ettiğini alabiliyor mu?
 
BEKİR SITKI TARIM: Sadece Trabzon için değil ülke geneline bakmak lazım, dört tarafımız ateş çemberiyle donatılmışken yatırımın büyük çoğunluğu savunma sanayisine gidiyor. Akdeniz, Suriye ve Terör konusunda teyakkuzdayız. Yatırımların büyük çoğunluğunun savunma sanayisine ayrıldığını söyleyebiliriz. O nedenle zaman, zaman yerel yatırımlardan kısılabiliyor. Ancak Trabzon her zaman hak ettiğini almıştır ve almaktadır. Zaten genel işleyişi etkileyene sıkıntılar olduğunda muhataplarımızı arıyoruz konuşuyoruz ve halkın beklentilerini iletiyoruz ya da kamuoyu ile basın ile paylaşıyoruz.

 
Taşınmak Zorunda İdik
 
 TAKA:  Yeni binada rahat mısınız, yetiyor mu size?

BEKİR SITKI TARIM: İl binamız Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nin tam karşısındaydı. Güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Her çeşit insanın gelip geçtiği çevresinin çay ocaklarıyla dolduğu her çeşit insanın konakladığı yer haline geldi. Binamızdaki ortak kullanım alanları pasaj ve çevre çay ocakları tarafından kullandığı için güvenlik zafiyet yaşadık. Şimdi apartman dairesi konumunda daha sıcak ve herkesin kolaylıkla bulabileceği il başkanlığı binasını taşıdık. Daha önce ifade etmiştim. Hedefim uzun vadede Trabzon’da partimize çok güzel bir mekan kazandırmaktır. bunun çiin arkadaşlarımızla elimiz taşın altına sokacağız.
 
MHP’de Herkes Aday Olabilir
 
 TAKA:  MHP’de bir kongre süreci var. Kongre için şu andan itbaren 3-4 aday konuşuluyor. Neler söyleyeceksiniz?
 

BEKİR SITKI TARIM: MHP İl Başkanlığına herkes aday olabilir. Genel Merkez onayını alan ve Cumhur İttifakının yanında olan, ayrıca MHP ve  ülkücü apoleti takan, davasına ihanet etmemiş aslanlar gibi davasının emrinde olan herkes bu partide her yere aday olabilir. Benim İl Başkanlığı koltuğunda ne niyetle oturduğum hangi düşünceye sahip olduğumu artık topluma ezberlettim, toplum artık benim kim olduğumu çok iyi biliyor.
 
MHP Davası Kutsal Davadır
 
 TAKA:  Koltuktan güç alan biri değilim diyorsunuz?
 
BEKİR SITKI TARIM: Milliyetçi Hareket Partisi olarak ben davamın ve partimin ölene kadar arkasındayım, benden İl Başkanlığını almak kadar basit hiç bir şey yoktur. Benden İl Başkanlığını alacak olan arkadaşımız, abimiz, ablamız, kardeşimiz önce gelecek bizimle görüşecek, gidecek genel merkezden onay alacak,‘Evet sende İl Başkanı olabilirsin’ denildiği anda ben bu makamı yarışa girmeden dahi burayı yönetecek durumda olan kişiye teslim edebilirim. Burası kimsenin babasının malı olmadığı gibi benim de babamın malı değil. Benim burada duruş şeklim var. Bundan ibarettir, bu makamdan maddi ve manevi hiçbir güç beklemeden bu görevimi yürütmekteyim ve yaptığı her hizmetten haz duyuyorum. Milliyetçi hareket partisi davası kutsal bir davadır. Bu davanın yükü ağırdır ve bu yükü taşımak için fedakarlık gerekmektedir.
 
Genel Başkanımın Her Mesajı Derslik
 
 TAKA: Sayın Tarım, Devlet Bahçeli beyin Suruye ve Rusya konusundaki mesajları ile ilgili ne söyleyecetsiniz? 
 
BEKİR SITKI TARIM: Suriye konusunda Genel başkanımız ne dediyse ondan faklı bir şey söylemem. Şam’a kadar gideriz dedi. Suriye geçmişi Osmanlı’ya dayanıyor. O bölgede yeni bir İsrail yaratılılmak isteniyor, terör Akdeniz’e taşınmak isteniyor. Mevcut Hükümeti desteklememizin bir diğer yönü de Suriye konusundaki dik duruşudur. Aynı durum Libya için de geçerli. Türkiye’nin her menfaatinin yanındayız. Türkiye doğru bir yolda ilerlemektedir. Özellikle  milli sanayi hamlesi, terörle mücadeledeki tavizsiz duruşu Milliyetçi Hareket Partisi ile Ak parti ittifakını sağlayan ana unsurlardır.
 

Tartışma İşi Sulandırır
 
 TAKA:  FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmaları hakkında görüşünüz var mı?
 
BEKİR SITKI TARIM: CHP de az var AKParti’de çok var gibi açıklamalar veyahut mecliste araştırma komisyonu kuralım gibi tartışmalar bu işi sulandırmaktan başka hiçbir şey değildir. Cumhuriyet Başsavcılarımızın göreve çağırdığınız anda bu iş çözüme kavuşturacak tek yerdir. FETÖ kanlı yüzünü 15 Temmuz gecesi ve öncesinde gsötermiştir. Elbette ki sonuna kadar araştırılmalı ve bağlantıları nerede ise ortaya çıkarılmalıdır. Sayın Genel Başkanımız bunları çok net ortaya koymaktadır. Bir daha Türkiye darbe dönemlerine geri dönmemeli ve buna niyet edeni de sistemin içinde yaşatmamalıdır.
BAHATTİN BAŞTÜRK