MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım Ve Belediye Başkanları  Refik Kurukız Ve Mümin Nuhoğlu Taka’ya Konuştular:

Milliyetçi Harekât Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu Gazetemize Cumhur İttifakı ve ilçelerindeki çalışmalar hakkında önemli açıklamalar yaptılar:
 
TAYYİP ERDOĞAN’IN KUŞATILDIĞINI GÖRDÜK
 
TAKA: Sayın Tarım Cumhur ittifakı ilgili değerlendirme yapar mısınız, Trabzon ayağında çalışmalar nasıl gidiyor?
 
BEKİR SITKI TARIM: Özellikle 2013 yılından önceki dönemde cumhur ittifakı söz konusu değildi. AK Partinin yapmış oluğu Türkiye’deki siyasete bizim itirarımız vardı. 2013’den sonra AK Parti milli resflesklere döndü. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu ülkede olmazsa olmazları yönünde değişmeye başladıkça ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kimler tarafından kuşatıldığını gördük ve 15 Temmuz’da yaşadığımız süreçten sonra bu ittifak kenetlendi.
 
SADAKAT ÖNEMLİ
 

15 Temmuz sürecinden sonra yeni kapı ruhu ortaya koyuldu. Yeni kapı ruhuna Cumhuriyet Halk Partisi de katıldı. fakat bu işe katılmak değil bu işe sahiplenmek ve sadakat önemli idi. Yeni Kapı ruhundan sonra ki birlikteliği biz ve teşkilatlarımız diri tutarak Devlet Bahçeli’nin göstermiş olduğu istikamet doğrultusunda Cumhur ittifakının neden ihtiyaç olduğunu yoğun şekilde istişareler yaparak anlattık. Önceki sistemin farklılarını ortaya koyarak bize anlatılanlarının sonucunda en doğru sistemin bu olduğunu ve inanarak bunun sonucunda bu sisteme sahip çıkarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini sonuna kadar sahiplendik. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ‘pazara kadar değil mezara kadar’ bir birlikteliktir.
 
İTTİFAKI EN İYİ TEMSİL EDEN İLLERDEN BİRİYİZ
 
TAKA: Trabzon’da diyaloglar nasıl, İl başkanlığı bazında, talepleriniz iktidarca dikkate alınıyor mu?
 
BEKİR SITKI TARIM: Hükümetimizin en beğendiğim yanı artık dış güçlere sesimiz daha gür çıkarak itirazlarımızı yapıyoruz. Biz biziz diyoruz bu ülkeyiz biz yönetiyoruz diyebiliyoruz. Pandemi sürecinde yaşadıklarımızdan dolayı Devlet Bahçeli’den Allah yüz bin defa razı olsun. Şayet 15 Temmuz başarılı olsaydı FETÖ’nün yönettiği bir Sağlık Bakanı olsaydı Türkiye ABD de ve Avrupa’da yaşanan facianın ölümlerin kat ve kat fazlası olurdu, onun için bugünkü birlikteliğin kıymetini çok iyi biliyoruz. Cumhur ittifakının Türkiye’de en iyi temsil eden illerden biriyiz. Trabzon AK Parti il Başkanı Haydar Revi gerçekten sevdiğim beğendiğim bir insan, bu birlikteliğin faydası var, zararı yok.
 
BİZ HALKIMIZLA BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ
 
TAKA: Sayın Başkan, Şalpazarı’na Koronavirüs uğramadı bu önlemleri nasıl aldınız değerlendirme yapar mısınız?
 

REFİK KURUKIZ: Başkan Kurukız, “Çin’nin Wuhan kentinde meydana gelen virüsden sonra dünyayı saran pandeminin etkilerini Türkiye’de yaşadık onunla birlikte bilim kurulunun bakanlarımızın ve Cumhurbaşkanımızın aldıkları kararları en iyi şekilde uygulayan bir Trabzon valimiz vardı valimizin talimatları ile zaman zaman telekonferansları ile watsap grup hattıyla birlikte toplantılar yapıldı bizde alınan kararları en iyi şekilde ilçemizin girişinde çıkışında il dışından gelen Şalpazarılı vatandaşlarımızın takipleri ateş ölçümü maske dağıtımı ve kişisel takip sistemi ile önlemlerimizi aldık. Pazar kurulumu ilçenin sokak ve caddelerini ilaçlı suyla yıkayarak tüm esnafımıza tüm vatandaşlarımıza maske dağıtımı gerçekleştirdik.
 
Büyükşehir Belediyesinden çok büyük destekler gördük gerek maske imkanı gerekse dezenfekte teminatı ile beraber geniş imkanlar sağlandı. Ayrıca teşekkür ediyorum.
 
DİRENCİMİZİN KAYNAĞI BÖLGESEL ÜRÜNLER
 
TAKA: Şalpazarı pandemi sürecinde müthiş bir başarı sağladı. Nasıl yaptınız?
 

REFİK KURUKIZ: Dünyayı saran pandemi ile birlikte tabi ki ülkemizin aldığı tedbirler sağlık alanında ülkemizin yılların yaptığı karşılığını gördük şuna ayrıca parantez açacak olursam Şalpazarı insanlarımız insan yapısı insan profili doğal yaşantısı bölgede yetişen ürünleri tüketmesi dünyaca ünlü türkülere konu olmuş ağasar balının etkisi olduğunu inanıyoruz. Bu bağlamda pozitif vakamız rastlanmadı alınan karar ve kurallara harfiyen uyan titizlikle uyan ilçe halkımıza çok teşekkür ediyorum. Hala duyarlı davranmaya devam ediyoruz. Ayrıca ilçe esnafımıza da teşekkür ediyorum. 2 haftada bir Pazar acıyoruz yeni Pazar düzenlemesi ile daha hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyacak şekilde uyum sağlamaya çalışıyoruz. İlçemize kazandırdığımız modern hizmet binasıyla bir taraftar yüksek okulumuzun bitirilmiş olup yeni yılla beraber yeni öğrenci kabulüne başlanmasıyla ilçemiz yeni bir heyecana ev sahipliği yapacaktır. Pandemi sürecini en iyi yöneten ilçelerden bir tanesiyiz alt yapı ve üst yapı çalışmalarını hızlıca yönetiyoruz. Hizmetlerimizi kademeli olarak geçmişin dokusunu geleceğe aktaracak güzel bir mimariyle devam ediyoruz.
 
HEDEFLERİMİZDE SINIR YOK
 
TAKA: Şalpazarı’na birde müze kazandıma hedefiniz var, neler söyleeyckesiniz?
 
REFİK KURUKIZ: Yeni hükümet konağımız bitmek üzere, yeni öğretmen evimiz de aynı şekilde vadi ve yürüyüş yollarımız ilk etapları tamamlandı. 15 milyonluk yatırım paket programı gerçekleşiyoruz. Bir taraftan Gençlik merkezi ortaya koyma hedeflerimiz hali hazırda mevcut. Belediye Hizmet binamızın etrafı vatandaşlarımızın rahat bir sosyal yaşam çevresi haline ettiriyoruz.

İlçemize bir müjdemiz daha var. Bir etnografya müzesi oluşturma hedefimiz var bakanlarımızla istişare ediyoruz. Birlikte oluşturacağımız protokollerle geçmişimizi geleceğe taşıyacak bir müze oluşturacağımız bir müze hedefimiz var. Bir Türk Milliyetçisi olarak bu müze benim hayalim yakında projelendirme aşamasını geçiyoruz. Turizm bakanımızla beraber çalışmalarımız var.

İlçe Belediyemizin bünyesinde kadınlarımızın erkeklerin kullanabileceği değişimli olarak bir fitness salonu yapacağız. Bununla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığımızla eşgüdümlü olarak yürüttüğümüz çalışmalardan bir tanesi de bu Şalpazarı halkına Ak Parti’nin dediği gibi durmak yol yola devam sözünden bizde diyoruz ki Durmak yok tam yol ileri.
 
 ‘CUMHUR İTTİFAKI BİRLİĞİMİZİN NİŞANESİDİR’
 
TAKA: Başarılı bir Cumhur ittifakı var. Çarşıbaşı ayağında çalışmalar nasıl ilerliyor?
 
BAŞKAN NUHOĞLU: Partimiz Cumhur İttifakı’nın iki onurlu paydaşından birisidir. Bu ahlaklı ve kutlu ittifak yapısı Türkiye’yi yükseltmeye ve yükselen değer yapmaya coşku ve heyecan içinde azmetmiş, söz vermiş, bu uğurda da gecesini gündüzüne katmıştır. Üstlendiğimiz tarihi sorumluluğun farkında olmak şöyle dursun, elbette fevkindeyiz Milliyetçi Hareket Partisi klasik siyaset mücadelesinin ötesinde davasının hukukunu, Türk milletinin tarihi, kültürel ve ekonomik haklarını hem savunmak hem de sonuçlandırmakla mükelleftir.

Bizim için istikbal, ikbale feda edilemez mahrem bir hazinedir. Hiçbir güç odağının insafına, gözetimine, denetimine, nefsine bırakılamaz haysiyet değeridir. Kısaca milli bekamız hayat pırıltımız, varlık nişanemizdir. Milli ve manevi değerlerimizden yoksun olanların bizi anlamasını ve destek vermesini elbet de beklemiyoruz.  Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Hakan Kocaman ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Sayın Hüseyin Kara ile ilçemiz için koordineli bir şekilde çalışmaktayız. Bu Kapsamda bizlerden desteklerini esirgemeyen İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın  Murat Kurum’a, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Sadir Durmaz’a, Trabzon Milletvekillerimiz Sayın Muhammet Balta’ya, Sayın Salih Cora’ya, Sayın Adnan Günnar’a, Sayın Bahar Ayvazoğlu’na, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Sayın Bekir Sıtkı Tarım’a ve Ak Parti İl Başkanı Sayın Haydar Revi’ye ilçemize verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederiz.
 
AMACIMIZ ÇARŞIBAŞI’NI YAŞANILABİLİR BİR ŞEHİR YAPMAK.
 
TAKA: Salgın sürecinde yönetim biçiminiz nasıl ilerledi ve ne gibi önlemler alındı?
 
BAŞKAN NUHOĞLU: Yaşananan salgın sürecinde ilçemiz de Pandemi başlangıcı itibari ile gerekli önlemler alınarak, İlçe kapsamında dezenfekte çalışmaları, gerekli maske teminleri, Pazar yerleri açık olduğu zamanlarda denetlemeler yapılmış tüm önlemler alınmıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme süreci sonrası açılan Berber, Kıraathane, Lokantalar gibi işletmelerimizde alınması gereken önlemleri göz önünde bulundurarak gerek dezenfekte, maske, siperlik gibi malzemelerin işletmelerimize teslimleri yapılmış ve her türlü destek bu süreçte de verilmiştir.
 
ŞEHRİ YENİDEN İNŞA EDİYORUZ
 
TAKA: Çarşıbaşı’na ne gibi yatırımlar yapılıyor bu doğrultuda hizmetleriniz ve hedefleriniz konusunda projeleriniz nelerdir?
 
BAŞKAN NUHOĞLU: İlçemize 17 Mahalleyi kapsayan ve uzun zamandır yapılması planlana Yavuz Grup Yolu projemiz de gerekli ihale süreçleri tamamlandıktan sonra yol çalışmaları başlamış ve çalışmalarımız devam etmektedir. İlçemiz sahil kısmında  Yapımı devam etmekte olan sahil dolgu alanımızda projemiz kapsamında Merkez Mahallesi Kısmında 42.466 Metre Kare, Büyükdere Mah. Kısmında 10.392 Metre Kare ve Salova Mahallesi Kısmında ise 14.352 Metre Kare alanın doldurularak ilçemize eşsiz bir sahil şeridi kazandırılacaktır.

Bu kapsamda Dolgu ve Tahkimat çalışmalarımızın devam ettiği bu süreçte yeni ihale yapılmış olup yeni kısımda çalışmalar başlayacaktır. İlçemiz iskefiye deresi yaya yolu, bisiklet yolu, kafeterya ve teras yapımı projemizi hayata geçireceğiz. Saha zemininin 24 saat hizmet verecek şekilde suni çime dönüştürülmesi,750-1000 seyirci kapasiteli tribün, aydınlatma, kulüplerimize soyunma ve malzeme koyma depoları, elektronik skorbord, kapalı spor salonumuzun iç, dış ve zemin tadilatı, drenajların yapılması, stad girişinin düzen içinde yenilenmesi ve çevre düzenlemelerini kapsayan yaklaşık 5 milyonluk yatırım öngörülen ihale için ödenek aktarımı gerçekleşti. Yaklaşık 1,5-2 Ay İhalesinin Gerçekleşmesi Öngörülüyor. İlk 1.5 yılımızda 1.4 trilyonluk İş makinesi, 410 bin tl’lik çöp kamyonu ve Makam Arabası belediyemize hibe edilmiştir. İlçemiz mahalle yollarına  8.000 m3 lük beton dökülmüştür.