Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal uyardı; Bahar Alerjisine Dikkat ! Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şaban Uysal uyardı; Bahar Alerjisine Dikkat !

RTEÜ Tıp Fakültesine atanan yeni hekimler hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, "Kısa bir süre önce 5 genel pediatri uzmanı da atanmıştı. Böylece Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği, 4 asistan hekim, 11 genel pediatri uzmanı ile çocuk nefroloji, çocuk kardiyoloji, çocuk nöroloji, çocuk immünoloji ve alerji, çocuk endokrinoloji ve neonatoloji (yenidoğan) yandal uzmanları ile Rize halkına sağlık hizmeti vermeye devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, Rize-RTEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Modern Yeni Doğan Ünitesi'nin hizmete hazır olduğunu belirten Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, "Hastanemizde ayrıca, yüksek riskli gebelik uzmanı olarak bilinen perinatoloji uzmanı da yakın zamanda göreve başlayacaktır. Çok modern ve tam teşekküllü yeni doğan yoğun bakım servisimizin hizmete alınmasıyla Rize'de sağlık hizmetlerinde önemli iyileştirmeler yapılmıştır. Ayrıca, erişkin immünoloji ve alerji, nükleer tıp, tıbbi patoloji, genel cerrahi uzmanlarının da yakında göreve başlayacağını müjdeledi.

RTEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesine, çocuk nöroloji, çocuk immünoloji ve alerji yan dal uzmanlarının atanmasının da beklendiği vurgulandı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Sağlık Bakanı'na desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, sağlık hizmetlerinin daha da iyileştirilmesi için çabaladıklarını ifade etti.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak