Burada oda başkanı Prof. Ebru Çolak ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Yakuphan, seçilmesi halinde Trabzon'da yapmayı planladığı projeleri ve çalışmaları paylaştı.

Yakuphan, konuşmasında Trabzon'un temel sorununun plansızlık olduğunu vurgulayarak, "Trabzon'da sadece Orhan Karakullukçu dönemini planlı dönem olarak tanımlayabiliriz. Sonrasındaki 35 yılda belediye yönetimleri, planlı hareket etmediler. Bu şehir, bugün plansızlığın bedelini ödüyor." dedi. Göreve gelmeleri halinde ilk işlerinin ayrıntılı Trabzon İmar Planını hazırlamak olacağını ifade eden Yakuphan, şehirde yapılacak her projenin bu plana işleneceğini ve bir bütünlük içinde hareket edileceğini belirtti.

4583Ac08 Caf1 44Fd Ac07 8E9814E3B689

Ayrıca, Yakuphan, belediye başkanlarının meslekten gelmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Belediyeciliğin mesleki bilgi ve tecrübe gerektirdiğine inanıyoruz. Plandan, projenin yapılmasından, uygulanmasından anlamalıdır. Aksi takdirde şehrin tarihi ve kültürel dokusuyla uyuşmayan, sosyal ve kültürel açıdan da uyumsuz işler ortaya çıkıyor ve Trabzon şehri, kimliğini kaybediyor, yaşanmaz hale geliyor." şeklinde konuştu.

Yakuphan, Trabzon'un bir 5 yıl daha kaybetme lüksünün olmadığını vurgulayarak, şehrin sorunlarını çözmek için meslek odaları, üniversiteler ve ilgili STK'lar ile işbirliği yapacaklarını ifade etti. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Ebru Çolak ise şehirlerin bilim ve mesleki tecrübeyle yönetilmesinin önemine dikkat çekerek, projelerin konunun uzmanları tarafından tartışılmasının gerekliliğini vurguladı ve başarılı sonuçların bu şekilde elde edildiğini belirtti.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak