İYİ Parti Trabzon'da Çalkantı: İlçe Başkanı Erdal Uzun İstifa Etti İYİ Parti Trabzon'da Çalkantı: İlçe Başkanı Erdal Uzun İstifa Etti

Trabzon’da 31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken, siyasi partilerin adayları da sahada yoğun bir tempo içinde. Saadet Partisi’nin Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ümit Çebi de seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çebi, dün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Yakuphan ile Uzun Sokak ve Maraş Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Çebi ve Yakuphan, iş merkezleri, kafeler, lokantalar, pastaneler, berberler, kuaförler, terziler, kuyumcular, manavlar, bakkallar, marketler, eczaneler, kırtasiyeler, kitapçılar, ayakkabıcılar, giyim mağazaları, çiçekçiler, hediyelik eşya dükkanları, elektronik mağazaları, ziyaret etti.

İş merkezleri ve esnaf ziyaretlerinin yanı sıra, sokakta da halkla buluşan Çebi, "Tutmadık el, bakmadık göz, girmedik mekân bırakmayacağız" sözünü pratiğe dökerek seçmenlerle yakın temasını sürdürdü. 1999-2009 yılları arasında Araklı belediye başkanlığı yapmasıyla tanınan Çebi'nin sahada ve anketlerde hızla öne çıkmasında bu deneyiminin etkisi büyük olacak gibi görünüyor.
Çebi ve Yakuphan, ziyaret ettikleri her yerde vatandaşların ilgisiyle karşılandı. Esnafın ve halkın sorunlarını, taleplerini, beklentilerini dinleyen Çebi, projelerini ve vaatlerini anlattı. Çebi, Ortahisar’ı daha yaşanabilir, modern, yeşil, temiz, güvenli, kültürlü, mutlu, huzurlu bir ilçe yapmak için çalışacaklarını söyledi. Çebi, “Saadet Partisi olarak biz, halkımızın hizmetkarı olmaya talibiz. Biz, halkımızın sesi, nefesi, gözü, kulağı, eli, ayağı olacağız. Biz, halkımızın derdiyle dertlenecek, sevinciyle sevinecek, üzüntüsüyle üzülecek, hayaliyle hayal kuracak, umuduyla umutlanacak, çözümüyle çözülecek bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz. Biz, halkımızın yüzünü güldürecek, gönlünü hoş edecek, hayatını kolaylaştıracak, refahını artıracak, haklarını koruyacak, hizmetlerini sunacak, projelerini hayata geçirecek bir belediye başkanı olacağız.” dedi.

Belediyecilik tecrübesi, Çebi'nin halkla iletişimini güçlendirdiği gibi seçim stratejisi oluşturmasına da katkı sağlıyor. Çebi, seçim çalışmaları sırasında kadınlara çiçek dağıttı, Çebi, ayrıca esprili tavırlarıyla da dikkat çekti. “Kadınlara çiçek, erkeklere nasihat” diyerek gülümsetti. Sokakta kadınlara çiçek dağıtarak sempatik bir yaklaşım sergileyen Çebi, aynı zamanda esprili anlar yaşayarak seçmenler arasında olumlu bir izlenim bırakıyor. Kadınlara çiçek verirken erkeklere de espritüel mesajlarla yaklaşan Çebi, halk nezdinde ilk günden itibaren sevgi ve saygı kazanıyor.
Seçim kampanyasının gidişatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Çebi, “Sahada gördüğümüz manzara bize umut veriyor. Halkımızın bize karşı büyük bir teveccühü var. Bizim samimiyetimize, dürüstlüğümüze, çalışkanlığımıza, vizyonumuza, misyonumuza, projelerimize güveniyorlar. Biz de onların bu güvenini boşa çıkarmayacağız. Allah’ın izniyle, halkımızın desteğiyle, 31 Mart’ta Ortahisar’da zaferi kazanacağız. Ortahisar’ı Saadet Partisi’nin bayrağıyla donatacağız. Ortahisar’ı Saadet Partisi’nin hizmetleriyle şenlendireceğiz. Ortahisar’ı Saadet Partisi’nin vizyonuyla geleceğe taşıyacağız.” dedi.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Doğukan ÖZKURT