Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, yaptığı kapsamlı basın açıklamasında fındık üreticisinin, öğrencilerin, gençlerin, emeklilerin ve asgari ücretlilerin yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunları dile getirdi. “Fındık dalda, üretici darda” diyerek tarım politikalarını eleştiren Turhan, eğitimde fırsat eşitliği, adalet, adil ücret ve enflasyonla mücadele konularında net mesajlar verdi. “Bu düzen halkın düzeni değildir, değişecektir” diyen Turhan, halkla birlikte adalet ve refah mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı.

TAKADEMİ, Trabzon’daki belediye ziyaretlerini tamamladı
TAKADEMİ, Trabzon’daki belediye ziyaretlerini tamamladı
İçeriği Görüntüle

Fındık Üreticisi Zor Günler Yaşıyor
Burak Turhan, Karadeniz ekonomisinin bel kemiği olan fındıkta üreticinin alın terinin karşılığını alamadığını belirtti. Üreticinin sezon sonunda borçlarını ödeyemediğini, çocuklarının okul masraflarını karşılayamadığını söyleyen Turhan, “İktidar fındığı yabancıya, üreticiyi yalnızlığa teslim etmiş durumda” dedi. Tarım politikalarının adalet temelinde yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitimde Eşitlik Çağrısı
Okul masraflarının veliler için büyük bir yük haline geldiğini dile getiren Turhan, kırtasiye, kıyafet ve servis ücretlerinin aileleri zorladığını ifade etti. Anayasa’da yer alan “eğitim ücretsizdir” hükmüne rağmen fiiliyatta bunun sağlanmadığını belirten Turhan, “Devletin asli görevi, her çocuğun eşit koşullarda geleceğe hazırlanmasını sağlamaktır” dedi.

Gençler ve Emekliler İçin Sert Eleştiriler
Turhan, gençlerin işsizlik ve umutsuzlukla boğuştuğunu, pek çoğunun gelecek planlarını yurt dışında kurduğunu belirterek, “Gençliğe umut olmak, ülkeye umut olmaktır” ifadelerini kullandı. Emeklilerin ise en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğini söyleyen Turhan, “Bu ülkenin ayıbıdır” diyerek mevcut ekonomik politikalara tepki gösterdi.

Asgari Ücret ve Enflasyon Tepkisi
Asgari ücretlilerin geçim sıkıntısına dikkat çeken Turhan, TÜİK’in enflasyon verilerini “makyajlı” olarak nitelendirdi. “Bu mağduriyet bir hata değil, bilinçli bir tercihtir” diyen Turhan, adil ücret politikası talep etti. Enflasyonun halkın alım gücünü her geçen gün erittiğini söyleyen Turhan, “Bu halk bu kadar ağır yükü taşıyamaz” dedi.

Muhabir: BİROL SANCAK