Ziyaretler sırasında, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği, İnşaat ve Jeoloji Mühendisleri Odalarını ziyaret eden Yakuphan, şehirde yapılması planlanan çalışmaları ve projeleri dile getirdi ve görüş ve önerileri not aldı.

35Cfbd07 4384 4D7E 8Dad 702744892376

Yakuphan, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, en büyük ve önemli projelerinin şehrin ortak aklını, potansiyelini, birikim ve tecrübesini harekete geçirmek olduğunu vurguladı. "Her şeyi biz biliriz" anlayışını benimsemediklerini ve bilenlere danışmanın, görevi layık olanlara vermenin esas olduğunu belirtti. Milli Görüş siyasetinin temel ilkelerinin liyakat, ehliyet ve adalet olduğunu söyleyen Yakuphan, bilenlere danışmak, görevi layık olanlara vermek gerektiğini ifade etti.

F67C636C 3Cd8 4F22 Aa27 Bbd1880Fcb0C

Yakuphan, şehrin planlamasının ve projelerinin hazırlanmasında yerel birikim ve tecrübelerin önemine vurgu yaparak, şehrin tarihini, kültürünü, coğrafyasını bilen, mesleki tecrübeye sahip kişilerle işbirliği yapacaklarını ve şehir planı hazırlayacaklarını belirtti. Adaylıkleri durumunda ilk işlerinin, şehrin potansiyelini belirlemek, ihtiyaçları tespit etmek ve gelecek hedefleriyle uyumlu bir şehir planı hazırlamak olacağını söyledi. Yakuphan, projelerinin temelini "ortak akıl" ve birikimle hareket etmek olarak tanımladı.

Bc80872D 8651 401C B819 0Ff9Db75E252

Saadet Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Yakuphan, şehir planlaması ve projeleri konusundaki çalışmalarına devam edeceğini ve şehirde birlikte yöneteceklerini ifade etti.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak