Kurukız, “Gençlere yatırım yapmak bizim asli görevimiz. Türkün yüzyılında uzaya gönderdiğimiz ilk astronotumuz Alper Gezeravcı’yı kutluyorum. Gençlerimize her türlü imkanı vermenin huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Gençlerle canlı canlı başladık. Ben sizin abinizim, gönül yoldaşınızım” dedi. 

Özgür Özel'den Şok Açıklama: Kardeşim İşsiz! Özgür Özel'den Şok Açıklama: Kardeşim İşsiz!

KENT MEYDANIMIZ YAPILACAK

Kurukız, gençlerden kendisine gelen, ‘Merkezimiz dar alan olduğu için Pazar günü olan Çarşamba gün çok kalabalık oluyor. Bizi rahatlatacak çalışmanız olacak mı? Sorusuna Kurukız, ‘Şalpazarı ilçemiz 11 bin nüfuslu olsa da 200 bin nüfusa hitap eden bir ilçemiz. Pazar günleri yoğun geçiyor. İlçemiz dar bir alana sıkışık olduğu için trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Yeni dönemde küçük ölçekli bir sanayi sitesi oluşturarak şehir içindeki bazı sektörleri oraya yönlendireceğiz. Otoparkla ilgili de büyükşehir ile görüşmelerimiz sürüyor. İlçemizde bir kent meydanı oluşturacağız’ diye cevap verdi.

GENÇLER İÇİN ÇALIŞTIK

Kurukız, ‘Şalpazarı’nda gençlerin gidebileceği bir yer yok. Çözüm olacak mı?’ sorusuna şu şekilde cevap verdi: “2014 yılında seçildik. 2014 öncesi ve sonrasına bakıldığında gençlerimiz 2014 öncesini pek bilemiyor. İlçemizdeki gençlik merkezi sizler için yapıldı. Atıcılık, okçuluk ve minder sporlarının içinde olduğu modern gençlik merkezimiz oldu. Bunun yanında gençlerimize dönem içerisinde 4 tane semt sahası yaptık. Millet bahçemizle gençlerimiz ve halkımızı nefes alacak bir mekana kavuşturduk. Yeter mi? Yetmez. Gençler için yeni sürprizlerimiz olacak. Amacımız gençlerimiz. Gençlerimizi kahve köşelerinden alıp spor, kütüphane, sanat, eğitimle buluşturduk.”

ÇOK İŞİMİZ VAR

Kurukız, programa katılan bir gençten gelen, ‘Şalpazarı’nda önümüzdeki 5 yıl neler yapacaksınız?’ sorusuna, “Şalpazarı için çok projemiz var. Olmazsa olmazımız küçük sanayi sitesi. Sanayiciler, demirciler, ilçemizde son dönemlerde oldukça rağbet gören tekstil ve şapka atölyelerimizi bu sitede bir araya getirmek. Ayrıca ilçemizle ilgili vizyon projelerimizde var’ diye cevap verdi.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT