Bafra'da Ahırda 12 Süt Buzağısı ve 1 Kuzu Başıboş Köpekler Tarafından Telef Edildi Bafra'da Ahırda 12 Süt Buzağısı ve 1 Kuzu Başıboş Köpekler Tarafından Telef Edildi

Son olarak, Bafra, Kavak ve 19 Mayıs ilçelerindeki tıbbi ve aromatik bitki üreten çiftçilere 10 adet özel tasarlanmış biçim makinesi dağıtıldı.
Dünya pazarlarında tıbbi ve aromatik bitkilere olan talebin artmasıyla birlikte, Samsun Büyükşehir Belediyesi bu alanda önemli çalışmalar yapmaya devam ediyor. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ile yapılan protokol kapsamında yürütülen 'Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde Hasat Kurutma ve İşleme Faaliyetlerinin Geliştirilmesi Projesi' ile bölgede yetiştirilen ürünlerin getirisinin artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda, tarla hazırlığı, hasat ve ürün işleme süreçlerinde mekanizasyona geçilmesi için çalışmalar yürütülüyor.

D80Fcb98 2Bc6 4558 97Fa 2F9Ba250Ccc6
Proje kapsamında son olarak 10 adet özel tasarlanmış biçim makinesi çiftçilere teslim edildi. Bu makineler, Alaçam, Atakum, Bafra, İlkadım, Kavak, Ladik, Ondokuzmayıs ve Yakakent ilçelerindeki tıbbi ve aromatik bitki üreticileri ile kooperatif üyelerine destek sağlayacak. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'ndan Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Çıkış Kanca, bu makinelerin tıbbi ve aromatik bitki tarımında önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.
Kanca, biçim makinelerinin çiçeklerin hızlı ve verimli bir şekilde biçilmesini sağladığını, bu sayede üretkenliği arttırdığını ve kaliteli ürün elde etmeyi sağladığını vurguladı. Proje kapsamında yapılan bu desteklerin tıbbi ve aromatik bitki üretiminde daha etkili ve verimli bir süreç sağlayacağına inanılıyor.

Editör: Ayşe Sancak