Karadeniz derbisinin önemini vurgulayan Ercan Kara, "Fatih Karagümrük maçından 3 puanla ayrıldığımız için mutluyuz. 

Önümüzdeki maçlardan da galibiyetle ayrılarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Trabzonspor maçı bizim için önemli bir maç. Taraftarımızla birlikte oraya gidip güzel bir galibiyetle dönmek istiyoruz. Elimizden ne geliyorsa sahada göstermemiz lazım. İyi bir performans sergilememiz gerekiyor. Moralimiz iyi. Trabzonspor'a çok iyi hazırlanıyoruz" dedi.

Ayrıca, transfer yasağı nedeniyle kadronun her oyuncusunun önemli olduğunu belirten Kara, "Takım olarak önümüzdeki maçları almak istiyoruz. Ocak ayında çok maçımız var. Her futbolcuya ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda herkesin kendini hazır tutması gerekiyor. Süre gelen futbolcuların da kendisini göstermesi gerekiyor. Şu an kadroda olan tüm futbolcuların sözleşmesi devam ediyor. Transfer yasağının bizi çok etkilediğini söyleyemem. Samsunspor'da bir aileyiz ve hepimiz kulübün başarısı için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Ercan Kara, bu sezon Samsunspor formasıyla 13 maçın 3'ünde ilk 11'de başlarken, ligde 2 ve kupada 1 gol atarak takımına katkı sağladı. 28 yaşındaki Türk asıllı Avusturyalı forvet, Avusturya Milli Takımı formasını da 7 kez giyme başarısı gösterdi.

Trabzonspor ile Samsunspor, 11 Ocak Perşembe günü saat 20.00'de Trabzon'da karşı karşıya gelecekler.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT