Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında Samsunspor, 19 Mayıs Stadyumu’nda Gençlerbirliği’ni konuk etti. Kırmızı-beyazlı ekip, ilk yarıda penaltıdan bulduğu golle öne geçerken, ikinci yarıda farkı ikiye çıkararak avantajı elinde tuttu. Konuk ekip, son dakikalarda umutlansa da sahadan galibiyetle ayrılan taraf ev sahibi Samsunspor oldu. Bu sonuçla Thomas Reis yönetimindeki Samsunspor, yeni sezona moralli ve üç puanla başlamış oldu.

Trabzonspor’da Onuachu ve Olaigbe Heyecanı! Taraftar İlk Maçı Bekliyor
Trabzonspor’da Onuachu ve Olaigbe Heyecanı! Taraftar İlk Maçı Bekliyor
İçeriği Görüntüle

İlk Gol Penaltıdan Geldi

Maçın 38. dakikasında Marius Mouandilmadji’nin penaltı vuruşu ağlarla buluştu ve Samsunspor 1-0 öne geçti. Bu gol, tribünlerde büyük coşkuya neden oldu. Gençlerbirliği, ilk yarıda Samsunspor savunmasını zorlamaya çalışsa da net pozisyon üretmekte zorlandı.

Holse Farkı İkiye Çıkardı

Karşılaşmanın ikinci yarısında Samsunspor ataklarını artırdı. 67. dakikada Carlo Holse’nin ceza sahasına uzak bir noktadan çektiği sert şut, kaleci Gökhan’ın sağından filelere gitti ve skor 2-0 oldu. Bu gol, kırmızı-beyazlıların rahatlamasını sağlasa da Gençlerbirliği pes etmedi.

Metehan’ın Golü Umut Getirdi

88. dakikada Gençlerbirliği’nde Metehan Mimaroğlu, ceza sahası sol kenarında bulduğu topta düzgün bir vuruş yaparak farkı bire indirdi. Bu golün ardından başkent ekibi beraberlik için bastırsa da Samsunspor savunması ve kaleci Okan Kocuk hata yapmadı. Mücadele, ev sahibi ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Kaynak: İHA