Bakan Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden Milli Uzay Programı hakkında açıklamalarda bulundu. Uzay sanayiini geliştirmenin önemli bir hedefleri olduğunu vurgulayan Kacır, hayata geçirilecek projeleri açıkladı. Uydu üretimi konusundaki tecrübelerini yeni projelere taşıyacaklarını belirten Bakan, uzay sistemleri ve uzay araştırmaları alanındaki ekosistemi güçlendireceklerini söyledi. Ayrıca, 600 milyar doları aşan uzay ekonomisinden daha büyük bir pay almaya odaklandıklarını ifade etti.

A5A28345 4A3C 42Aa B75D Bb7C4Fead15E

Ankara'da bir "Uzay Teknoloji Geliştirme Bölgesi" kurmayı planladıklarını belirten Bakan Kacır, bu bölgenin özel sektöre destek sağlayacak ve Türkiye'nin uzay teknolojileri alanında daha rekabetçi hale gelmesine katkı sağlayacak bir merkez olacağını açıkladı. Aynı zamanda, küresel uzay projelerinde aktif bir rol üstlenmeyi amaçladıklarını vurguladı.

72A7A287 961F 4881 B526 85A137D01002

Türkiye'de En Çok İthal Edilen Cep Telefonu Markaları: iPhone Tutkumuzdan Hala Vazgeçmedik! Türkiye'de En Çok İthal Edilen Cep Telefonu Markaları: iPhone Tutkumuzdan Hala Vazgeçmedik!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'ın bu açıklamaları, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki gelişmeleri hızlandırma ve uluslararası arenada daha etkin bir oyuncu olma yolunda attığı adımları yansıtmaktadır.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT