Ev sahibi olmak günümüzde oldukça zorlaştı. Artan konut fiyatları ve kiralar, bankalardan kredi kullanmayı zorlaştırıyor. Ancak seçim döneminde, partiler ev sahibi yaptıracak programları seçim manifestolarında duyuruyor. Son dakika açıklamalarına göre, kira öder gibi ev sahibi olunabilecek 2 il öne çıkıyor. Bu imkanlardan faydalanmak isteyenler, belediye başkan adaylarının projelerini bekliyor.

Mayıs Ayında En Uygun Konut Kredisi Veren Bankalar Belli Oldu Mayıs Ayında En Uygun Konut Kredisi Veren Bankalar Belli Oldu

Konut 20
İLK EV İSTANBUL'DAN

İstanbul ve Ankara'da kira öder gibi ev sahibi olmak için birçok fırsat, seçim manifestosu olarak sunulmuş bulunuyor. Cumhur ittifakının İstanbul Adayı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre ihtiyaç sahibi bireylere özel olarak 600.000 adet konut programının başlayacağı belirtilerek 100.000 konutun da ticari amaçla kullanılabileceği müjdesi açıklanmış bulunuyor.

Konut 6
UCUZA EV FIRSATI

İstanbul'dan gelen bu açıklama sonrasında Ankara'dan da dar gelirliyi ev sahibi yaptıracak olan program belirtildi. Cumhur ittifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok tarafından son dakika yapılan açıklamada ihtiyaç sahibi vatandaşa özel konut satışlarının başlayacağı açıklanırken kira öder gibi konut sahibi olunacağı belirtildi.

Geçtiğimiz gün seçim vaatleri adına açıklama yapan Altınok kira öder gibi ev sahibi olunabilme imkanını sağlayan binlerce konut yapılacağını açıklarken büyük şehirde tüm maaşlara da düzenleme yapılacağını sözlerine ekledi. Ankara'ya hizmet etmek için hazır olduklarını belirten Altınok; aylık ödemeler konusunda da ortalama rakamı belirtti.

Konut 2
EV FİYATLARI

Belediye Başkanı seçilmeleri akabinde belediyeler tarafından sağlanacak olan Konut Projesi kapsamında ilk belirli bir tutarın peşin ödenmesi şartı bulunacak iken aylık ödemesi ise 10 bin lira civarında olması bekleniyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT