Yüksek Kar Getirili Fon Dolandırıcılığı Davası İkinci Duruşması

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Seçil Erzan davasında, şube müdürü Seçil Erzan'ın savunması devam ediyor. Erzan, aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddialarını reddediyor.

Savunma: "Videoda Söylediklerimi Zorla Söylettirdiler"

Erzan, mahkemede kendisine tehdit altında çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili açıklamalarda bulundu. "O videoda söylediklerimi bana zorla söylettirdiler, ben o gün ölmek istedim. Annem içeriden 'evladıma bir şeyler yapıyorlar' diye bağırıyordu" diyerek olayı anlattı.

Karışıklık: "Hiçbir Yöneticiyle Kar Ortaklığı Yapmadım"

Erzan, fonun içinde tanınmış isimlerin bulunduğunu iddia ederek, "Hiçbir yöneticimle bu konuyu paylaşıp kar ortaklığı yapmadım. Mehmet Aydoğdu'yu yardım istemek için değil, olayı anlatmak için aramıştım" şeklinde savunma yaptı. Ayrıca, suç duyurusunda bulunmadıklarını belirtti.

Tehdit Altındaki Video Soruldu: "O Gün Çorlu'daydım"

Mahkeme Başkanı, Erzan'a tehdit edildiği iddia edilen videonun detaylarını sordu. Erzan, o günün Çorlu'da geçtiğini ve zorla imzalar attırıldığını iddia ederek, "O videoda söylediklerimi bana zorla söylettirdiler, ben o gün ölmek istedim. Annem içeriden 'evladıma bir şeyler yapıyorlar' diye bağırıyordu" dedi.

Özel Hayat İfşası: "Candaş Gürol'la İlişkim İddiaları Asılsız"

Erzan, savunmasında eski sevgilisi olduğu öne sürülen avukat Candaş Gürol ile ilişkisine dair de konuştu. "Hayatımda biri var diye düşünüyordu çünkü gizli konuşmalarım oluyordu. Ben Candaş'tan aylarca saklamaya çalıştım. Sonra da ayrıldık zaten" şeklinde ifade verdi.

Duruşma, 15 dakikalık ara sonrasında devam edecek.
İHA

Editör: Ayşe Sancak