ŞOFÖRÜN MASASINDA

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Bahçecik Mahallesinde şoför esnafıyla birlikte iftarlarını açıp ekmeklerini paylaştılar. Kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerini ilettiler.
 

HANTAL İBRAHİM’İ KAYBETTİK

Hantal İbrahim lakaplı İdmanocağı Kulübü’nün eski kalecilerinden İbrahim küçüktepe yaşama veda etti. Küçüktepe’nin cenazesi öğle namazına müteakip İskenderpaşa Caminde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defin edildi.

YALNIZ BIRAKMADI

Bir Ömür Dile Kolay Bir Ömür Dile Kolay

CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbata töreni sonrası düzenlediği iftar yemeğine katılarak kendisini bir hemşerisi olarak 3.kez en yüksek oyla seçilmesinden dolayı tebrik etti ve yeniden başlayan görevinde başarılar diledi.

MİRASI MİLLETE GÜVENCE

MHP Trabzon KAÇEP il Kadın Kolları Başkanı Gülen Demir, partisinin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefat yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Demir, açıklamasında “Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in 27. ölüm yıl dönümünde, onun Türk siyasetinde ve milli hareketlerde bıraktığı derin izler günümüzde hala devam etmektedir. Türk milletinin sevgi ve minnetle andığı Başbuğ Alparslan Türkeş, milli birlik ve kardeşlik duygularını en güçlü şekilde temsil etmiş, vatan ve millet sevdasıyla dolu siyaset ve devlet adamı Lider Alparslan Türkeş Başbuğumuz'un mirası olan Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları, Türkiye'nin milli ve manevi değerlerini sürdürmekte ve milletin istiklaline yönelik güvence olmaya devam etmektedir. Onun fikirleri ve ilkeleri, Türk milliyetçiliğinin önemli bir parçası olarak Türk siyasetine yön vermeye devam etmektedir. Zor zamanlarda, 'Ne Amerika, ne Rusya, ne Çin, ne de bilmem hangi Kafir!..' diyerek emperyalizmin her türüne Başkaldıran Yürek; Başbuğ Alparslan Türkeş'i vefatının27'nci Sene-i Devriyesi'nde  Rahmetle  minnetle anıyoruz, mekanı cennet olsun.” Dedi.

BARIŞIN SAĞLANMASIEN BÜYÜK DİLEĞİMİZDİR

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında Ramazan ayının Kadir Gecesi ile zirveye taşındığını belirten Başkan Ekim, “Ramazan ayının manevi anlamda en yoğun duygularla yaşandığı Kadir Gecesi’nin ülkemize, İslam alemine ve dünyaya sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyor, milletimizin ve Akçaabatlı hemşehrilerimin Kadir Gecelerini en içten dileklerimle tebrik ediyorum.” dedi. Mübarek gecelerin hoşgörü ortamının gelişmesine ve güçlenmesine katkı sağladığına dikkat çeken Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız bu günlerde bin aydan daha hayırlı olan ve kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’ni idrak etmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan ayı, mübarek Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Bu mübarek gecelerin hoşgörü ortamının gelişmesine ve güçlenmesine vesile olması, milletimizi ve bütün insanlığı kuşatması, yeryüzünde barış ve huzurun artmasını sağlaması en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının manevi anlamda en yoğun duygularla yaşandığı bu gecenin ülkemize, İslam alemine ve dünyaya sağlık, barış ve huzur getirmesini arzu ediyor, milletimizin ve Akçaabatlı hemşehrilerimin Kadir Gecelerini en içten dileklerimle tebrik ediyorum.”


ÇAKIROĞLU’NDAN KADİR GECESİ MESAJI

Endonezya Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosu Kadem Çakıroğlu, Kuran-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir Gecesi ile ilgili yayınladığı mesajda, "Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Konsolos Çakıroğlu, "Kadir gecesi, yüce Allah'ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kuran'ın indirilmeye başlandığı mübarek gecedir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi, kulun Allah'a yakın olduğu gecelerin en önemlisidir. Peygamberimiz, faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah'tan umarak bu geceyi güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiştir. Bizde Gaziantep ve ülkemiz için bu gece dua edelim. Bu vesile ile aziz milletimizin kadir gecelerini kutluyor ve bu gecenin İslam alemine, tüm insanlığa ve ülkemize hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim" şeklinde konuştu.

Editör: Ayşe Sancak