Ev Kadınlarına Emeklilikte Yeni Düzenlemeler Geliyor

Özellikle ev kadınlarının sosyal güvence ve emeklilik haklarına yönelik önemli adımlar atılacak. Orta Vadeli Program'a göre, ev kadınları tarafından ödenecek isteğe bağlı primlerin üçte biri devlet tarafından karşılanacak, böylece primleri düzenli olarak ödeyen ev kadınları emekli olabilecekler.

Para4

Bağ-Kur Primlerinde Eşitleme Yapılacak

Bağ-Kur primlerinin eşitlenmesi gibi yeni sistemler devreye alınacak. Kadınlar için prim günü gerekliliği, erkeklerle aynı olan 9000 güne yükseltilmişti, ancak bu düzenleme 7200 güne indirilecek. Ayrıca, annelere yönelik yıpranma benzeri prim günü sayısı desteği ve yaş indirimi sağlanacak.

Kademeli Emeklilik Beklentisi Devam Ediyor

Kademeli emeklilik düzenlemesiyle ilgili resmi bir çalışmanın olmadığı belirtiliyor. Milyonlarca kişi, konuya ilişkin açıklama yapılmasını beklerken, kademeli emekliliğin ertelenmesinin, EYT ile emekli olmayı bekleyen yaklaşık 400 bin kişi bulunmasının etkili olduğu bildiriliyor.

Geleceğe Yönelik Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kademeli emeklilik düzenlemesinin gelecekte olmayacağı anlamına gelmediğini belirtti ve sosyal güvenlikle ilgili bir çalışmanın olmadığını ifade etti.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT