Kemal Küp, Espiye ilçesinin Çam Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan 20 yaşındaydı. Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Yer Bilimleri Fakültesi'nde 3. sınıf öğrencisi olarak eğitim alırken, Trabzon'da bir öğrenci yurdunda kalıyordu. Olay gününde, Trabzon'un Maraş Caddesi yakınlarında PTT binası civarında komünist militanlar tarafından arkasından vurularak şehit edildi. Kemal Küp'ün bu trajik olayı duyulduğunda, ülkücü camia büyük bir hüzün yaşadı.

Trabzon'da Fındık Verim ve Kalitesini Artırmaya Yönelik Toplantılar Başladı Trabzon'da Fındık Verim ve Kalitesini Artırmaya Yönelik Toplantılar Başladı

E3440147 8Fc5 46B4 93B3 D9B40173E9E4

Kemal Küp'ün anısını yaşatmak amacıyla Espiye ilçesinde bir komite kuruldu. Anma etkinliğine Espiye MHP belediye başkan aday adayları Yusuf Veziroğlu, Yahya Yılmaz, İbrahim Yanık, ve Bağımsız Parti belediye başkan adayı Mehmet Karaman da katıldı. Tertip komitesi adına konuşan Ömer Anaç, katılanlara teşekkür ederken, Kemal Küp'ü dualarla anmanın önemine vurgu yaptı. Espiye eski belediye başkanlarından olan İbrahim Önal, Kemal Küp ile olan anılarını paylaştı. Anaç, "Biz ülkücüler olarak ahde vefa imandandır diyoruz. Vefa gösterenlere teşekkür ederim. Ahde vefa gösterenlere selam olsun. Var olsunlar" dedi. Şehit Kemal Küp, vefatının 45. yıldönümünde dualarla anıldı.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak