Ülkemin başı sağolsun, Şehitlerimizi Peygamber Efendimize komşu eylesin. Bu hayasız ve kahpe saldırılara karşı siyonizme ve Amerikan emperyalizmine dur demenin zamanı gelmiştir. Dibimizde terör devleti kurmaya çalışan ve teröristlere her türlü bilgi, silah ve enformasyonda bulunan Amerika üsleri de dahil olmak üzere büyük bir süpürme hareketi yapılmalıdır. Yüreğimiz yanıyor,

“Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi.

Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi.

Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,

Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın."

ANTALYA'DA PARTİ ZİYARETİ

BBP Genel Başkan Yardımcıları Dursun Çağlayan ve Recep Tufan Antalya il başkanlığına ziyarette bulundular. İl başkanı Mustafa Yılmaz ve parti yöneticileri tarafından karşılandılar, Martta yapılacak olan Belediye seçimleri hakkında konuşan Genel başkan yardımcıları Antalya içinde önemli olan bu seçimlerin hayırlı olmasını dilediler.

Genç Yavruoğlu'nu andı Genç Yavruoğlu'nu andı

CEZAEVİ MEKTUBU

Zaman zaman cezaevi mektupları elimize ulaşır, bunlardan birisini daha aldık. Trabzon’un Köprübaşı ilçesinden Ahmet Göksal, Göksal, kandilimizi yeni yılımızı kutluyor. hem TAKA FM hem de TAKA gazetesini çok beğendiğini, takip etiğini ifade ediyor. Bulmacaların daha sağlıklı ve düzenli olması da ayrı bir ricası. Trabzonspor’da sevdası. Hem Forma hem de Eşofman talebi var. Böyle bir imkanımız olursa göndeririz.  Bizler de selamlarımız sunuyoruz. Allah sağlık versin.

REİS’E MESLEKTAŞ ZİYARETİ

DAF&OTOKAR Trabzon Bayii Reisoğlu Trucks yönetim kurulu başkanı Önder Reis’in mesleği orman mühendisidir. KTÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Orman Mühendisliği bölümü mezunudur. Önümüzdeki ay Orman Mühendisleri Odası Trabzon şubesinin seçimi var. Reis’de delege. Birliğe Çağrı grubu Orman Mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Faruk Aksu ve yönetim kurulu üyeleri Reis’i ziyaret etti. yapılacak seçimlerde aday olduklarını ve desteklerini istediler. Reis, Birliğe Çağrı grubuna tam destek sözü verdi.

MÜSİAD VALİLİKTE

MÜSİAD Turizm Sektör Kurulu Başkanı Murat Kundak, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu, Trabzon Turizm Sektör Kurulu Başkanı Nihat Yılmaz, MÜSİAD Trabzon Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Elif Çakıroğlu Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı ziyaret ettiler. Şubat ayının sonunda Trabzon’da yapılacak MÜSİAD toplantısı ile ilgili Vali Yıldırım’a bilgi veren MÜSİAD heyeti, 2 gün sürecek toplantının kente sağlayacağı katkılarla ilgili bilgi aktardılar.

VAKFIKEBİR’DE MERAKLI BEKLEYİŞ

AK Parti’nin Belediye Başkan Adaylarını açıklamasına artık saatler kaldı. İlçelerde kimlerin aday olarak açıklanacağı büyük bir merakla bekleniyor. Vakfıkebir’de Belediye Başkanı Muhammet Balta aday olmayacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından 42 mahalle muhtarının Başkanın tekrar aday gösterilmesi yönünde AK Parti İl Başkanlığı aracılığıyla AK Parti Genel Merkezine gönderdikleri yazılı belge ve kamuoyunda oluşan yoğun baskı bir anda rüzgarın yönünü değiştirdi.

Kolay değil aday değilim diyen bir Başkana 42 mahalle muhtarı yeniden aday ol diyerek destek oluyor. Başka bir yerde örneği yoktur. Verilen bu büyük destek sonrasında Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın yeniden aday gösterilmesi gündeme geldi. Bu yönde genel merkez tarafından bir karar alınması ve açıklanması sürpriz olmayacaktır.

RAMİS UZUN ADAY OLACAK MI?

Beşikdüzü’nde Cahit Erdem’in CHP’den Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi ilçeyi karıştırdı. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, üyelerin oyları ile yapılan olan ön seçime dahil edilmediğini buradan çıkacak olan aday adayı ile kendisinin bir memnuniyet anketine tabi tutularak belediye başkan adayının açıklanacağının söylendiğini ancak bu yapılmadan adayın açıklandığını ifade ediyor. Bu durumu büyük bir haksızlık olarak gördüğünü ve bu nedenle istifasını verdiğini belirtiyor. Bu durum CHP İlçe Teşkilatının objektif olmak yerine yanlı bir tutum içerisine girmesinin sonucu olarak ortaya çıkmış.

Çok açık bir şekilde il ve ilçe teşkilatlar süreci yönetememiş. Aday adaylarından Şakir Yenigün’de yaşananlara tepkili.  Cahit Erdem ön seçimden birinci çıksa da üyelerin yüzde 65’i ona karşı. Asıl soru şu; Ramis Başkan aday olacak mı? Kendisinin bu yönde bir açıklaması olmasa da istifasının ardından adaylığının da geleceğini tahmin ediyoruz. Bir siyasi partinden mi yoksa bağımsız mı aday olacağını kısa bir zaman içerisinde öğreneceğiz. Beşikdüzü’nün MHP’ye bırakılması ile Ramis Başkanın şansının daha da arttığı aşikar.

BİZİM VEYSEL ARI GİBİ

Tonya’da Veysel Kurt gerçeği taraflı tarafsız herkes tarafından kabul görüyor. Sahada yaptığımız görüntülü anket çalışması da bu gerçeği onayladı. Seçimin net favorisi Bizim Veysel boş durmuyor. Deyim yerindeyse arı gibi çalışıyor. ‘Çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağız’ diyerek, gençlerle, kadınlarla, esnaflarla, öğrencilerle buluşuyor ziyaretler yaparak Tonya için planlarını anlatıyor. Kendisine her parti seçmeninden teveccüh var, destek var. Bu noktada AK Parti’nin adaylık kararı önem kazanıyor. Veysel Kurt’un sahada ve anketlerde bu kadar açık bir şekilde önde görülmesine AK Parti kurmaylarının duyarsız kalması halinde seçimlerin ardından neden aday gösterilmediğinin izahının zor olacağı kesin.

ÇARŞIBAŞI’NDA SON DURUM

Mümin Nuhoğlu’nun adaylığının açıklanması AK Parti Çarşıbaşı Teşkilatı içerisinde de tartışmalara neden olmuş. Hatta AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman’a yayınladığı mesaj dolayısıyla yoğun eleştiriler yapılıyormuş. Zekeriya Karaçengel adaylıkta kararlı. AK Parti’nin oylarına talip. AK Parti İlçe Teşkilatı sancılı. MHP’nin İl ve İlçe Teşkilatları da bu durumu içine sindirmiş değil. Bu ortamda nasıl bir seçim yarışı yaşanacağı ve nasıl çalışılacağı merak konusu. Çarşıbaşı’nda Cumhur İttifakının adayının açıklanmasının ardından karşı hamlenin kiminle yapılacağı da merak konusu.

Çarşıbaşı’nda adaylık için üç isim öne çıkıyor: Coşkun Yılmaz, Hasan Çolak ve Özer Yorgun. Coşkun Yılmaz adaylıkla ilgili yoğun bir baskı görüyor ancak net bir karar almış değil. Özer Yorgun kendisine gelen istekler doğrultusunda değerlendirme yaparak aday olabilir. Hasan Çolak MHP’den aday adayı olmuştu. Ona da gel bizim çatı adayımız ol seni destekleyelim deniyor. Bu isteklere karşılık verir mi? Kısa bir zaman içerisinde bu soruda cevap bulacaktır. Üçü de etkili ve toplumda kabul gören isimler. Bu üç ismin yanı sıra Halil Kul, Aydın Gelleci, Egemen Kaynar, Ahmet Çakır ve Sultan Yorgun gibi önemli ve ağırlığı olan isimlerin nasıl bir karar alacakları ve kimi destekleyecekleri merak konusu.

Editör: Doğukan ÖZKURT