Etrafı Kan Gölüne Çevirmişlerdi

Ahmet Kaya, gazetecilerle buluştuğu toplantıda kimi neden mahkemeye verdiğini açıkladı Ahmet Kaya, gazetecilerle buluştuğu toplantıda kimi neden mahkemeye verdiğini açıkladı

“Yaklaşık 10 yıl önce 6-8 Ekim’de HDP’nin çağrısı üzerine terör örgütü yandaşları, 35 il ve 96 ilçede hain saldırılar düzenledi. Uzun namlulu silahlar, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binalarına, araçlarına, vatandaşların evlerine, iş yerlerine ve araçlarına zarar verildi. Bu saldırılarda 2 polis şehit oldu, Diyarbakır'da Kurban Bayramı dolayısıyla yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve üç arkadaşının da aralarında bulunduğu 37 kişi hayatını kaybetti, 435'i sivil, 326'sı güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 761 kişi yaralandı.”

Masumlar Katledildi

Şiddet olaylarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tesis edilen huzur ve güven ortamına zarar verdiğini belirten Çebi, “Bu eylemler, can ve mal kayıplarının yanı sıra sosyal yaşama, turizme ve ekonomiye ağır darbe vurdu. Şiddet eylemlerinin devletimize ekonomik maliyeti de çok ağır oldu. Milyonlarca lira kamu malına zarar verildi. Sokak vandallıklarının ve yapılan katliamların insani, vicdani, ahlaki ve hukuki olarak savunulacak bir tarafı yok. 10 yıl önce yaşananların ve başta Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere, katledilen masum insanların acısı hala yüreklerde tazeliğini koruyor” dedi.

Terörü Masum Gösterme Uğraşı

Kobani davasında açıklanan kararlar sonrasında gösterilen tepkileri terörizmi masum gösterme çabası olarak nitelendiren Çebi, “PKK demek kan ve katliam demektir. Açıklanan karardan sonra gösterilen tepkilere bakılırsa, birileri terör desteğini, terör seviciliklerini göstermekten çekinmiyor. Yapılan vandallığı sözde demokratik tepki olarak görüyorlar. Dünyanın hangi ülkesinde devlete yapılan başkaldırı ve isyan, silah kullanmak, düzeni bozmak, masumları öldürmek demokratik bir tepki olarak tanımlanmaktadır?” şeklinde konuştu.

Terörist Oldukları Tescillenmiştir

Çebi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kendisine karşı yapılan bu hainliği cevapsız bırakmayacağını ve mahkemeler yoluyla hesap sorduğunu vurgulayarak, “Mahkeme kararı ile bir kez daha Selahattin Demirtaş ve şürekasının terörist oldukları tescillenmiştir” ifadelerini kullandı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN