Pazar günü son yolculuğuna uğurlanan Besire Şensoy anamıza Allah’tan rahmet kederli Şensoy ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Ş E N S O Y

İYİLER İLÇELERDE

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir belediye başkan adayı Dr.Muhammet Erkan ve il başkanı Fatma Başkan Dernekpazarı ilçesi Avcılar kulübünü Ziyaret ederek esnafla bir araya geldiler.

İ Y İ L R T

CHP ADAYI SANAYİDE

CHP Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Kalyoncu Akçaabat Yaylacık Mahallesi Sanayi Sitesinde esnafla bir araya geldi ve dertleşip desteklerini talep etti.

C H P-4

KADIN GİRİŞİMCİLER

Vakfıkebir Kadın Girişimi üretim ve Kalkınma kooperatifi başkanı Aygün Attar ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı ziyaret ederek el emeği göz nuru hediyelerini takdim edip desteklerini beklediklerini belirttiler.

V A L İ

ADAY ADAYINDAN ENGEL

Gazetemizin muhabiri Bahattin Baştürk’ün, trafik elektronik denetleme sistemi olan EDS sistemine karşı bir duruşu vardır. Şehir içinden geçmeyen yollarda uygulanan bilinçsiz hız limitleri ile alakalı defalarca haberi vardır. Karadeniz sahil yolunda ise bir tek Tirebolu’da EDS sistemi mevcut olup, araçlar tuzağa çekilmektedir. Muhabirimizin EDS’ye karşı duruşu da hız tahdidi olmaması için değil bilinçli hız tahditleri uygulanması yönündedir.

K A R A B I Ç A K

Tirebolu gibi bir ilçede şehir ile bağlantısı olmayan bir yolda uygulanan 82 kilometre saatlik hız tahdidine karşı defalarca haber yayınlamıştır. Tirebolu’da EDS firması ile imzaları atan dönemin Tirebolu belediye başkanı, şimdiki başkan aday adayı Abdullah Karabıçak’a gazeteci olarak bir çok kez sosyal medyasına soru sorarak cevap aramış sorularına cevap bulamamıştır. Karabıçak, sorulara cevap vermediği gibi sonunda engelleyip kaçma yolunu seçti. Aday adayıyken basından kaçan başkan, aday olursa basın tanıtımını nasıl yapacak bu da merak ediliyor.

AYVAZ KENDİNİ ATEŞE ATTI

AK Parti’den Akçaabat Belediye başkanlığı için aday adayı olan Savaş Ayvaz, siyaseti iyi bilmemesi ve okuyamaması sonucu kendisini ateşe açtı. Aday adaylığı sürecinde basına haberlerini göndermesi için basın grubu oluşturan Ayvaz, son gelişmeler üzerine grubu amacı dışında kullanınca kendisi ateşe attı. Akçaabat belediye başkanlığı adaylığı için Osman Nuri Ekim’in ismi resmi olmamakla birlikte açıklandı.
A Y V A Z
Sonrasında ise yeniden anket yapılacağı iddia edildi. Gündemi bir anda değiştiren gelişmeler sonucunda Ayvaz, kendi kurduğu basın grubunda ilçenin AK Parti’li belediye başkanı ve adayını adeta hedef göstererek eleştirdi ve basından da haber konusunda destek istedi. Ayvaz bu hamlesi ile siyasi kariyerini başlamadan bitirecek noktaya getirdi.

MUHTARLARDAN İSTİŞARE

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı aynı zamanda Ortahisar Soğuksu Mahalle Muhtarı Bekir Aktürk ile Ortahisar ilçesinin 3 Nolu Erdoğdu Mahalle Muhtarı Mahmut Hayır ve Bahçecik Mahalle Muhtarı Sezai Öztürk, istişarede bir araya geldi. Gündemle ilgili değerlendirme yaptılar. O anları da sosyal medya hesabından “Küçük istişareler Büyük işler çözer. En uzağa giden ok en çok gerilen yaydan çıkar” notuyla paylaştılar.

M U H T A R-1

ENİŞTE ZİYARETİ

Trabzon’un Şalpazarı ilçe belediye başkanı Refik Kurukız, ilçenin Düzköy Mahallesinin eniştesidir, aynı zaman da Kurukız’ın annesi de Düzköy’lüdür. Kurukız, mahalleyi ziyaret etti, akrabaları ve vatandaşları ile bir araya geldi. Kurukız, “Düzköy mahallemiz Torununu eniştesini bağrına bastı.Reise ve Devlete söz verdik,  gidilmedik ev, sıkılmadık el, dokunulmadık insanımız kalmayacak.Şalpazarı rekor oyla Cumhur İttifakının olacak. Şalpazarı’nda MHP Büyükşehir’de AK Parti” dedi.

E N İ Ş T E

TAHA’NIN HAMİ SEVDASI

O belki onu canlı izleyemedi ama canlı-canlı izlemiş kadar seviyor ve hayranlık duyuyor. Trabzon Bener Cordan Ortaokulun başarılı öğrencisi aynı zamanda Soğuksu Spor oyuncusu Taha Berk Külekçi tam bir Hami Mandıralı hayranı ve fanatiği. Trabzonspor’un  bombacı lakaplı efsane oyuncusu Hami  Mandıralı’nın gollerini izlelerken büyük bir coşku duyduğunu belirten Taha Berk Külekçi keşke Hami gibi başarılı Türk futboluna damgasını vuran kaptanlarımızın maçlarını tribünlerde izleme fırsatımız olsaydı onları yeri kolay kolay dolmaz değerlerini bilelim  dedi.

T A H A

Editör: Doğukan ÖZKURT