Geçtiğimiz ocak ayında yapılan yüzde 49,25'lik zamla birlikte emeklilerin maaşlarında artış yaşanmış, ancak ülke genelindeki ekonomik kriz ve enflasyonun etkisiyle bu artış yeterli gelmemişti. Emeklilerin tepkisi, bayram ikramiyelerinin artırılmasıyla birlikte daha da artmıştı.

Bu noktada, SGK Uzmanı İsa Karakaş'ın katıldığı bir programa yaptığı açıklama emeklileri sevindirdi. Karakaş, önemli bir müjdeyi duyurarak seyyanen zamın tarihini açıkladı. Emeklilere yönelik bu zamın, AK Parti'nin oy oranını artırmak için şart olduğunu belirten Karakaş, hafta sonu yapılacak mitingde de bu konuda bir müjde verilmesi gerektiğini ifade etti.

Kiracıları ev sahibi yapacak karar: Aylık bu parayı verebilen anahtarı alacak Kiracıları ev sahibi yapacak karar: Aylık bu parayı verebilen anahtarı alacak

Karakaş, "Bu emeklilerin hakkı olan bir zam çünkü maaşlar çok düşük kaldı. Emekliler bu haberi bekliyor ve seçimin kazanması için şarttır. Emeklilerin sosyal yardıma ihtiyacı yok. Bu yüzden emeklilere sosyal yardımlarla kandırmak çok büyük haksızlık" şeklinde konuştu.

Emeklilerin bu müjdeli haberi heyecanla beklediği ve seyyanen zamın kendilerine rahatlama getireceği düşünülüyor.

Muhabir: BİROL SANCAK