Bir gramını bile sakın satmayın! Altın öyle bir değerlenecek ki... O tarihe kadar elinde tutan parayı buldu Bir gramını bile sakın satmayın! Altın öyle bir değerlenecek ki... O tarihe kadar elinde tutan parayı buldu

SGK Uzmanı Melis Eymen'in yapmış olduğu açıklama, emekliler arasında sevinçle karşılandı. Eymen, emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine gelecek zam konusunda önemli bilgiler verdi.

Eymen, öncelikle emekli maaşlarına gelecek zam konusunda açıklamalarda bulundu. Önceki beklentileri karşılamayan yeni yıl zammının ardından, bayram ikramiyelerindeki 3.000 TL tutarındaki açıklama da emekliler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Ancak Eymen'in açıklamalarıyla birlikte, bu durumda değişiklik olabileceği umudu arttı.

Uzman ismin hayırlı olsun dileklerini kabul eden Eymen, "Önceki görüşmelerimizde de belirttiğim gibi, 15.000 TL’ye çıkması, 17.000 TL alacağını asgari ücrete yaklaştırmaya çok fazla baskıyı dile getirdim. Sayın Erdoğan'ın Genel Sekreteri de daha önce çıkıp bunu dile getirmişti, ama 15.000 lira olacak gibi görünüyor. Yani, yapılan son açıklama mantık çerçevesinde yürürse bu şekilde olacak” şeklinde konuştu.

Ayrıca, seyyanen zamın duyurulacağı tarih hakkında da bilgi veren Eymen, “Sayın Cumhurbaşkanı, muhtemelen meclis kapalı olduğu için tekrar bir kabine toplantısı yapmadı. Bir mitingde açıklama yapacak, doğal olarak. Bu da önümüzdeki hafta sonu cumartesi günü olacak” dedi.

En dikkat çeken açıklamalardan biri ise bayram ikramiyesiyle ilgiliydi. Eymen, "Her şeyden önce emekli ikramiyeleri söz konusu ve bütün ekonomistlerin daha önce ve bizim de söylediğimiz gibi en az 5.000 TL emekli ikramiyesi olacak şekilde ayarlanacak. Görüyoruz aslında, bu açıklamaların altında bu var gibi duruyor” şeklinde konuştu.

Emekliler, Melis Eymen'in açıklamalarıyla birlikte gelecek dönemde maaşlarında ve ikramiyelerinde yaşanacak olası artışlar için umutlanmış durumda.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU