Ölüm Aylığı Alanlara da 5 Bin Lira Promosyon İmkanı

SGK'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 12,7 milyon emekli vatandaşın emekli aylıklarının bankalar aracılığıyla ödendiği belirtildi. Yapılan açıklamada, emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemelerinin kamu bankalarında iki kat artırılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendiği vurgulandı.

“Mahzen-32” operasyonunda Trabzon'a uzanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı “Mahzen-32” operasyonunda Trabzon'a uzanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı

Öte yandan, SGK'den ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine başvurmaları halinde 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacağı da duyuruldu. Promosyon ödemeleri için emeklilerin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerektiği belirtildi.

Açıklamada, belirlenen tutarların asgari seviyede olduğu, bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabilecekleri ve diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçlarının ayrıca paylaşılacağı ifade edildi. Bu müjdeli haber emekliler arasında sevinçle karşılanırken, ölüm aylığı alan hak sahiplerine de ek bir destek sağlayacak.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN