TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıldönümünde yaptığı basın açıklamasında, başta Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah ve devrim arkadaşları ile tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle andı. Suiçmez, gençliğin Cumhuriyetin ve bağımsızlığın teminatı olduğunu vurguladı.

Anadolu direnişinin ortaya koyduğu özgürlük ve bağımsızlık arzusunun bugün de vazgeçilmez güç ve onur kaynağı olduğunu belirten Suiçmez, "19 Mayıs 1919, Samsun’da başlayan ve Türk milleti için kurtuluşa doğru giden yolun ilk adımıdır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’da Millî Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihini, Cumhuriyet’i emanet ettiği Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Türk Gençliği dün olduğu gibi bugün de görevinin Türk istiklali ve Cumhuriyetini korumak ve kollamak olduğunun farkında olarak, muhtaç olduğu gücün geçmişten gelip kendisine ulaşan bağımsızlık duygusu olduğu bilincindedir." ifadelerini kullandı.

Trabzon Fotoğraflarını Geniş Kitlelere Yaymıştı! Acı Haber Geldi... Trabzon Fotoğraflarını Geniş Kitlelere Yaymıştı! Acı Haber Geldi...

Tarihin Akışının Değiştiği, Tarihin Yeniden Yazıldığı Gün!

19 Mayıs 1919 tarihinin, tüm olumsuz şartlara rağmen bir millet bilinci ile tüm işgalci güçlere başkaldırdığı bir bağımsızlık destanı olduğunu belirten Suiçmez, "Bugün varlığımızın nedeni, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basan iradedir. O irade, o kararlılık, o cesarettir bizi biz yapan… Ezilen dünya uluslarına örnek olmuş ve Ulu Önder’imizin ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir gençlik yetiştirmek’ ideali ile Cumhuriyetimizin bütün kurum ve kurallarıyla laik, çağdaş, demokratik Cumhuriyet olarak gençliğe emanet edildiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Birol Sancak