Şiddet dalga dalga yayılıyor

Samsun'da Polis, Spor Ayakkabısına Gizlenmiş Uyuşturucu Maddeyi Ele Geçirdi Samsun'da Polis, Spor Ayakkabısına Gizlenmiş Uyuşturucu Maddeyi Ele Geçirdi


KGK’NIN paydaş olduğu Şiddetle Mücadele Saha Aktörleri Projesi kapmasında şu ana kadar 4 bin 700 kişiye Şiddet Önleme Saha Aktörü eğitimi verildi. Projeyi daha fazla kitlelere yaymayı amaçlayan HEGEM, İzmir, Konya, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Sakarya ve Manisa illeri valiliklerine ziyaretler gerçekleştirdi.

‘BU GİDİŞAT İYİ DEĞİL’
Şiddetle Mücadele Vakfı Kurucu Genel Başkanı Adem Solak, “Dalga-dalga yayılan şiddet olaylarına çözüm bulamazsak bu dev dalgalar bizi yutacak” dedi. Solak, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülkenin 81 kentinde birlikte yaşama kültürünü, demokrasiyi, insan haklarını öncelikli bir yaşam tarzı haline getirmeliyiz. Ne yazık ki ülkede şiddet durumu var. Bu şiddet kültüründen kurtulmak gerekiyor. Onun için insani yollarla sorunların çözümünü sağlamak lazım. Ve tabii adliyelerdeki dosyaları azaltmak şart. Susarak ah-vah çekerek sadece tepki koyarak bir yere varamayız. Somut çözümler üretmek zorundayız.”

ŞİDDETLE MÜCADELE NOKTASINDA EN ÖNEMLİ PROJE
Şiddetle Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi ile şiddetle mücadele noktasında sivil bir seferberlik hareketi başlattıklarını belerten Adem Solak “Şu ana kadar 4 bin 700 Şiddet Önleme Saha Aktörünü mezun ettik. Son bir hafta içinde İzmir, Konya, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Sakarya ve Manisa illeri valiliklerine ziyaretler yaparak illerin Şiddet Risk Haritası çıkarılması ve Şiddet Önleme Sosyal Arabuluculuk uygulamalarını başlatma konusunda mutabakat sağladık.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN