Çebi, siyasette yürüttüğü çalışmaları paylaşırken, Karaltın markasıyla Trabzon'u dünya çapında temsil eden Kara, ülke genelinde bayileşme çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Bu buluşmada siyaset ve iş dünyasının bir araya gelmesi, güçlü bir işbirliği ve iletişimin önemini bir kez daha vurguladı.


BAŞ’TAN BIYIK’A ZİYARET


Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Aziz Baş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı makamında ziyaret etti. Başkan Bıyık ile derneğin kente yapacağı projelerle alakalı istişarede bulunan Baş, TSGİAD olarak kente vizyon projeleri olduğunu dile getirdi. 

YILDIRIM BIÇAK DÖVDÜ

Whats App Image 2024 05 24 At 09.52
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, el yapımı Sürmene bıçağı dövdü. Sürmene’de bir bıçak atölyesini ziyaret eden Yıldırım, kolları sıvadı ve ocak başına geçti. Meşhur Sürmene bıçağını ocakta dövdü. Atölye sahipleri bıçağı Vali Yıldırım’a hediye etti. 

DENEYİMİ PAYLAŞTILAR

Ticaret ve Ekonomi Üzerine Keyifli Sohbet Ticaret ve Ekonomi Üzerine Keyifli Sohbet


Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Doç.Dr. Aydanur Aydın’ın düzenlediği “Kariyer Planında Yurt Dışı Deneyimi” başlıklı söyleşi Gümüşhane Üniversitesi Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasında kariyer planlamasında yurt dışı deneyiminin önemine vurgu yapan Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Seher Çakmak, küreselleşen dünyada bireylerin yurt dışı deneyimleri ile elde ettikleri kazanımların, kişisel ve mesleki gelişim üzerindeki etkilerini anlattı.

RESİM ZAMANI


Ankara Trabzon Vakfı Aynur Ocak Gündoğan Resim Atölyesi sergisi Trabzon Sanatevi Salon Garajda 26 Mayıs tarihine kadar izlenmeye devam ediyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya sergiyi ziyaret ederek katılımcıları tebrik etti. Ankara’dan gelen sanatçılar Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Makamda güzel bir sanat sohbeti yapıldı.

RENKLERE AŞIĞIM


Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, Trabzonspor-Beşiktaş maçının ardından yönetime ağır eleştirilerde bulunan taraftarlara sağduyu çağrısı yaptı. Erbaşaran, “Trabzonspor’um sana ve renklerine aşığım. Yensen de yenilsen de  ölene kadar değil mezara kadar Trabzonsporluyuz. Ne bu kin ne bu nefret bizi yönetecek olanlar sosyal medyada sinkaflı ve ağıza alınmayacak kelimeler hiç yakışmıyor. Biraz sakın olun gençlere örnek olalım lütfen” dedi.

ALBAYRAK BAYRAKTAR’A DEVRETTİ


Trabzon ili Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği genel kurulu gerçekleşti. Genel kurulda mevcut başkan İsmail Albayrak, görevi Suat Bayraktar’a devretti. Kentteki fındık üreticilerinin sesini sık sık dile getiren derneğin yapılan genel kurulunda başkan Albayrak yeniden aday olmadı. Tek liste ile gidilen genel kurulda Suat Bayraktar derneğin başkanı oldu.

ÇALIŞTAY DEĞERLENDİRMESİ


MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu, ekibi ile kentte düzenlenen ‘Trabzon’dan Dünyaya Turizm Zirvesi’ni değerlendirdi. Turizm sektör kurulu yönetimi ile 1-2 Mayıs’ta Trabzon’da düzenlenen çalıştayla ilgili bir araya gelen MÜSİAD heyeti, şube başkanı Mesut İskenderoğlu başkanlığında sektörü değerlendirdi. 

Editör: Birol Sancak