Samsun’un İlkadım ilçesinde, Duruşehir Mahallesi Çamburnu Sokak’ta meydana gelen olayda H.G. (25), dini nikahlı eşi A.S. (29) ile tartıştıktan sonra şiddet uyguladı ve yere doğru tabancayla ateş etti. Olayda şans eseri yaralanan olmadı. Vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Şiddet ve silah tehdidi, çevrede kısa süreli paniğe neden oldu.
Polis Müdahalesi ve Şüphelinin Yakalanması
Olayın ardından H.G., aracına binerek kaçtı. Samsun Emniyet Müdürlüğü İlkadım İlçe Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, şahsı Atakum ilçesi Yeni Mahalle’de yakaladı. Yanında ruhsatsız bir tabanca ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı. Polis ekiplerinin hızlı ve koordineli çalışması sayesinde, olası daha büyük bir tehlike önlenmiş oldu.
Mahkeme Kararı ve Tutuklama
Gözaltına alınan H.G., nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, şüphelinin tutuklanmasına karar vererek Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmesini kararlaştırdı. Yetkililer, toplum güvenliğini sağlamak ve benzer vakaların önüne geçmek için gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Olayda yaralanan olmaması, şans olarak değerlendirildi.