Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde "Türk siyasetinin meseleleri ve çözüm yolları" konulu düzenlediği basın toplantısından açıklamalarda bulundu.

Nacar, “Bütün vatandaşlarımız gibi AKP’li vatandaşlarımızca da kabul edilmektedir ki zor günlerden geçmekteyiz. Problemler kangrenleşmiştir. Vatandaşlarımız mutsuz ve umutsuzdur. Herkes birbirine “Hayırdır, Karadeniz’de gemilerin mi battı?” diye soruyor. Biz “Artık gemiler batmasın!” diyor ve batmak üzere olan gemileri de kurtarmak istiyoruz” dedi.

“GENÇLERİMİZİN SORUNLARINA ÇARELER ARAYACAĞIZ “

Genel Başkan Nacar, konuşmasında şunları kaydetti: “Bugün ülkemizin acilen çözülmesi gereken temel meselelerini konuşmak ve Millet Partisi’nin bu meseleleri nasıl çözeceğini sizlere anlatmak istiyoruz. Son 20 yılda, AKP iktidarının çözmek yerine eline yüzüne bulaştırarak batağa sürüklediği ekonomik durumumuzu konuşacağız. Gençlerin, esnafın, işçinin, çiftçinin, fındık üreticisin, kentlinin, köylünün, emeklinin dertlerini dert edinip çözümü göstereceğiz. Fakiri-yoksulu daha da fakir-yoksul hale getiren ekonomik kararları konuşacağız. Gençlerimizi ve beyin göçünü konuşacağız. Doktorlarımızın, sağlıkçılarımızın, bilişimcilerimizin, teknokratlarımızın hâsılı yetişmiş beyinlerimizin göçünü konuşacağız. Gençlerimizin sorunlarına çareler arayacağız. Sözleşmeli ballı-kaymak maaşlı bir grup ayrıcalıklı yöneticileri konuşacağız. Üç-beş yerden aylık alarak yağma Hasan’ın böreğini yürütenleri konuşacağız. Millet açlıkla pençeleşirken KKM’la, GES’le bankalardaki paraları enflasyon karşısında Hazine tarafından garanti altına alınanları konuşacağız. Hazine garantili çılgın Deli Dumrulvari projeleri konuşacağız.”

“TOPLAMA İNSANLARLA İKTİDAR GEMİSİ YÜRÜMEZ”

“bütün bu problemleri çözmek yerine, 20 yılda iyice içinden çıkılamaz hale getiren, metal yorgunluğuna uğramış AKP’yi konuşacağız.” Diyen  Nacar, konuşmasında “ Yorulmuş, tükenmiş AKP’nin bu sorunların altında kalkamayacağını ispat edeceğiz. Ve artık AKP’yi dinlendirmemiz gerekir, kararını vereceğiz! Vereceğimiz bir karar daha var, Aziz Trabzonlular! O karar da şu: Sorunlarımızı AKP çözemeyeceği gibi şu herşeyini bildiğin muhalefet de çözemez! Sen onları biliyorsun, hemen hepsini bir şekilde gördün, iktidar koltuğunda denedin! CHP de, Gelecek de, Deva da, İYİ de bir şekilde iktidar koltuğunun kıyısından, köşesinden geçti. İktidarıyla muhalefetiyle bunların hiçbirinin senin sorunlarını çözecek ehliyette, liyakatte, samimiyette, dürüstlükte, yetkinlikte kadroları yok! Bunların halkın sorunlarını çözmek gibi bir niyetleri de yok! Onların işi gücü kendi menfaatleri! Toplama insanlarla iktidar gemisi yürümez! Yürürse de işte bu kadar yürür.” İfadelerine yer verdi.

“YETİŞMİŞ, YETKİN MİLLET PARTİSİ KADROLARI ÇÖZER”

Nacar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bir bak dünyaya! İkinci Cihan harbinde yerle bir olmuş Almanya nerede? Japonya nerede? Harbe girmemiş Türkiye nerede? 1940 yılından bugüne Türkiye’nin başına gelen iktidarlar sana ne verdiler? 20 senelik AKP iktidarı yoksulluktan başka sana ne verdi? 2023’te 25 bin dolar sözü verdikleri kişi başı milli gelir bugün 8.500 dolar! 25 bin dolar nerede? 8 bin 500 dolar nerede? Senin alın teri paraların kimlerin cebinde? Bu sözünü tutmayan 20 yıllık metal yorgunu iktidara da bu uydu muhalefete de önümüzdeki seçimde biletini kes! Bunların yerine Millet Partisi kadrolarını destekle ve iktidar yap! Senin dertlerini, ülkenin sorunlarını 1970’li yıllardan bugüne gördüğün, bildiğin, tanıdığın; yetişmiş, yetkin Millet Partisi kadroları çözer! Doktor; Millet Partisi! İlaç; Millet Partisi’nin ‘Muhteşem Türkiye Projesi’”