2 Şarta Uyanlar Listeye Girdi! Tablodaki 18 Hastalığı Geçiren Direkt Emekli Olabiliyor 2 Şarta Uyanlar Listeye Girdi! Tablodaki 18 Hastalığı Geçiren Direkt Emekli Olabiliyor

Bu değişiklikle ilgili olarak Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, SGK'nın bu uygulamasının yerel basının ekonomik zorluklarını artıracağını ve ilan gelirlerinde kayıplara yol açacağını belirtti.

SGK'nın aldığı karar, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ndeki kısıtlamaların ardından basına bir darbe daha vurmuş oldu. Bu durum, yerel basının ekonomik açıdan zor durumda olduğu bir dönemde gelir kayıplarına yol açabilir.

SGK'nın ilan düzenlemesi ile ilgili olarak yapılan açıklamada, piyasa değeri 500 bin TL ve üzeri olan satışların ilan yayımlama zorunluluğunun artık 2,5 milyon TL'ye çıkarıldığı belirtilirken, resmî ilan bedelinin yüksekliği gerekçe gösterildi.

Öte yandan, SGK'nın bu düzenlemesine ilişkin detaylar, Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü'nün basında yayımlanma limitlerini her yıl yeniden belirleyeceği ifade edildi.

Editör: Birol Sancak