Kağıthane Çağlayan Mahallesi Seçim İrtibat Bürosu açılışına katılan Fatih Yedikule’de adım-adım seçim çalışmalarında ziyaretler yapan Soylu vatandaşla çocuklarla bol bol da hatıra fotoğrafı çektirdi. Gördüğü ilgi ve sahiplenme karşısında  zaman aman duygu dolu anlar yaşayan Soylu;  İnşallah 31 Mart’ta İstanbul “Muradıyla” buluşacak ifadesini kullandı. Soylu her gün bir başka ilçede semte ve mahallede seçim çalışmalarına katılarak vatandaşla buluşuyor.

ŞİDDET VE SUÇ VAKASINDA ARTIŞ

Önemli bir araştırma şirketi  "Dünyayı neler endişelendiriyor?" başlıklı anketi için, Türkiye'nin aralarında bulunduğu 29 ülkede yaşayanların görüşlerini sordu. Yaklaşık 25 bin kişiye çevrimiçi sistem üzerinden kaygıları, ülkelerindeki gidişata ilişkin görüşleri soruldu. Türkiye'de en çok kaygı duyulan konu, yüzde 50'lik oranla, enflasyon oldu. İkinci sırada, yüzde 30'luk oranla, yoksulluk ve sosyal adaletsizlik yer aldı. Ankete katılanların yüzde 22'si Türkiye'deki suç ve şiddet oranlarından endişeli olduklarını söylerken yüzde 22'si işsizlikten, yüzde 21'i de mali ve siyasi yolsuzluktan kaygılarını ifade etti. Türkiye'de küresel ısınmayı endişe verici bulanların oranı sadece yüzde 5 oldu. Bu oranın, diğer birçok Avrupa ülkesinde daha yüksek olması, Türkiye'de son derece düşük kalması dikkat çekti

O BÜROKRATA TAM DESTEK

Trabzon Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık işine aşık bir bürokrat. Göreve geldiği günden bu yana başarılı çalışmalara imza atan bölgedeki sorunlara vakıf olan Aşık her kesimden destek görüyor. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun da her zaman işindeki başarısı ve dürüstlüğü  takdir ettiği bir isim olan Trabzon Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık’ın bir önemli özelliği de sosyal yaşamındaki vicdani ve merhamet yönünün güçlü olması .Aşık bu konuda da oldukça hassas ve  iyi bir insan olma yolunun buradan geçtiğine inanıyor. Artvin Hopalı  olan Trabzon Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık Trabzon’da yaşayan Artvinli hemşerilerini de unutmuyor  dayanışma örneği sergileyerek   her zaman yanlarında  oluyor.

SÜRMENE’DE AZİZOĞLU RÜZGARI

Adaylığı açıklandığı günden bu yana seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti Sürmene  Belediye Başkan adayı Hüseyin Azizoğlu hem projelerini anlatmaya hem de vatandaşın istek ve önerilerini dinlemeye devam ediyor. Azizoğlu bir tarafta seçim çalışmaları yaparken diğer taraftan da ziyaretçilerini ağırlıyor. Bir çok kesimden Hüseyin Azizoğlu’na ciddi destek var. Geçenlerde de önemli spor ve iş camiasından misafirleri  vardı. Azizoğlu ziyaretle ilgili ise şu açıklamayı yaptı “ Şehrimizi, ülkemizin iş ve spor alanında başarıyla temsil eden  Can Çobanoğlu, Yaşar Aşçıoğlu, Ali Uzunay , Ahmet Koç ve Hukukçu Köksal Şengün abilerime nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum”

MENÜ YÖRESEL

AK Parti Trabzon milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Yılmaz Büyükaydın, Çarşıbaşı belediye başknaı Mümin Nuhoğlu ile Cumhur ittifakı MHP’li Çarşıbaşı belediye başkan adayı Ahmet Keleş, ilçenin en büyük mahallesi olan Yavuz Mahallesini ziyarete gittiler. Mahallede sevgi seli karşılanan ekibe, mahalleli yöresel menü ikram etti. Kara lahana yemeği, yoğurt ve mısır ekmeği menüsü ikram edilen ekip, menüyü afiyetle yedi, hazırlayanlara teşekkür etti.

Tabelaya Eklendi! Tabelaya Eklendi!

TRABZONLU DAMGASI

Uluslararası Nakliyeciler Derneği 41. Olağan genel kurulu gerçekleşti. Kongrede delegeler mevcut başkan Şerafettin Aras’a bir dönem daha yetki verdi. Kongreye Trabzonlular’da damga vurdu. Trabzon’dan UND’ye Çavdaroğlu61 Uluslararası Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Çavdar’ı seçtiler. Çavdar, Şerafettin Aras’ın yardımcısı olarak UND’de Trabzon ve bölgeyi temsil edecek.

KADINLARA JEST

Trabzon’da kadın istihdamına önem veren, kadınları hep ön planda tutan Aydınlar Grup Akaryakıt, kadınlar günü dolayısı ile kadınları da unutmadı. İstasyonda kadın çalışma arkadaşlarına önem veren Aydınlar Grup, akaryakıt almaya gelen kadınlara da karanfil hediye etti. İstasyon sahipleri Firar Aydın ile Selim Can Aydın, kadınların bir gün değil her gün hatırlanmasını gerektiğini söyledi.

ARAKLI AYAKTA

AK Parti Araklı belediye başkan adayı Hüseyin Avni Coşkun Çebi, ilçe başkanı Ahmet Erdoğan, eski milletvekili ve MKYK üyesi Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Araklı’daki pazar yerindeki vatandaşları ziyaret ederek sorunları dinlediler ve ‘çözümü için el ele vermeliyiz’ dediler.

KADINA SAYGI

Ortahisar ilçe sağlık müdürü Dr. Erdem Malkoç 8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla çalışan kadınlara  çiçeklerini takdim edip günlerini kutladı ve ‘bir kadın dünyayı değiştirir bunu sakın unutmayın’ dedi.


ÇANKAYA’DAN TEBRİK

CHP Akçaabat belediye meclisi birinci sıra adayı, diş hekimi-çene cerrahı Mustafa Çankaya gazetemizi ziyarete geldi. TAKA Gazetesi yazı işleri müdürlüğü görevine atanan Sonay Çaluk’u ziyaret eden Çankaya, Türk Kahvesi hediye ederek, Çaluk’u yeni görevi dolayısı ile tebrik etti.

Editör: Doğukan ÖZKURT