Maçka’da PKK tarafından şehit edilen Eren Bülbül'ün milletimizin gönlüne vatan evladı olarak kazıldığını dile getiren Soylu " Vatan evlatları ölümsüzdür. Onların üzerimizdeki emeklerini anlatacak kelimeler zor kurulur. Bu mübarek ramazan ayında tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun dualarımız onlarla beraber. Şehit ve gazi ailelerimiz baş tacıdır" dedi.

“KENTİMİZE KAZANDIRACAĞIZ”

Cumhur İttifakı AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın’ın proje kitapçığa göz atarken “Viyadük6 Sosyal Tesisleri ve Aromatik Kent Bahçesi” adıyla paylaşılan proje dikkatimizi çekti. Projeyi incelediğimizde Kanuni Bulvarının viyadükleri olduğu bölge ile ilgili olduğunu anladık. Aydın, projesi için “Yenicuma-Boztepe bölgesinde bulunan Kanuni Bulvarı altında kentin limanına panoramik bir görünüm sunan yaklaşık 9 dönüm arazi karayollarından kiralanarak içerisinde 510 m² büyüklüğünde kafe, aromatik bitkilerin sergilendiği 150 m² atölye ve bir kelebek bahçesi bulunan bir park ve sosyal tesisi kentimize kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

ZORLUOĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bugün düzenlenen Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında veda etti. Başkan Zorluoğlu, 5 yıl boyunca birlikte görev yaptığı Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a plaket vererek teşekkür etti. Murat Zorluoğlu ile uyum içinde 5 yıl geçirdiklerini ifade eden Başkan Bıyık, bu uyumun tüm belediyelere örnek olması gerektiğini söyledi. Zorluoğlu'na teşekkür eden Başkan Bıyık, "Sayın Zorluoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde ortaya koyduğu yapıcı tavırlarla hepimize örnek olmuş, şehrimize oldukça güzel hizmetler kazandırarak tarihe geçmiştir. Kendisini tanımaktan, kendisi ile omuz omuza vererek Yomra'ya, Trabzon'a hizmet etmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yomramıza her zaman pozitif baktığı içinde kendisine ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Biz kendisinden her zaman razı olduk. Şehrimize yine hizmetler kazandıracağından, farklı görevlerde ilçemize ve ilimize katkı vereceğinden şüphemiz yoktur. Yeni dönemde kendisine üstün başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

BİR AVUÇ MUTLULUK

AK Parti Trabzon il kadın kolları başkanı Ayfer Albayrak Cihan, Numune Hastanesi’nde tedavi gören çocukları ziyaret etti. hastanede tedavi olan çocuklara moral veren Ayfer Albayrak Cihan, çocuklara oyuncak hediye ederek, mutluluklarına ortak oldu. Cihan, “Bir avuç mutluluk. Hastanede tedavi gören minikleri ziyaret ettik. Hediyelerimiz ile çocukların yüzünde küçük bir tebessüm oluşturabildiysek ne mutlu bize. Rabbim acil şifalarını versin” dedi.

Kalkınma Yolunu Ele Aldı Kalkınma Yolunu Ele Aldı

ODA-BORSA TOPLANTISI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı Trabzon'daki oda ve borsaların müşterek değerlendirme toplantısı Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya TTB Meclis Başkanı Nevzat Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi,  Of TSO Meclis Başkanı Zühal Akyüzlü, Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral ile 3 kurumun yönetim kurulu üyeleri ile genel sekreterleri katıldı.

Toplantıda yerel seçim öncesi yerel yönetimlerden beklentiler, sektörlerin talepleri ve çözüm önerileri ile diğer konular ele alındı.

LOKMA İÇİN İFTAR VAKTİ

Trabzon’da Lokma Tatlı Dünyasını kuran Bekir Aktürk, Ramazan ayında personellerini unutmuyor. Aktürk, iftarını her akşam bir şubede ekibi ile birlikte açıyor. Aktürk’ün, katıldığı Lokma Tatlı’nın Uzun Sokak şubesindeki iftar masasına biz de misafir olduk. İftarlıklar şube ekibi tarafından özenle hazırlanmıştı. Aktürk, kendi ailesi gibi gördüğü ekibi ile iftar açmanın huzurundan bahsetti. Ramazan’ın ilk 3 akşamını ekibine ayıran Aktürk, Lokma Tatlı Dünyasının büyük bir aile olduğunu söyledi.

ŞEHİTLERİ UNUTMADILAR

Gazi Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğrencileri öğretmenleri; Rahman Yıldız öncülüğünde, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası kapsamında Trabzon’da yaklaşık 450 şehit mezarında çok anlamlı bir çalışma yürütüyorlar.

YENİ DÖNEM GÜZEL OLACAK

Trabzon’un Ortahisar ilçesi 3 No’lu Erdoğdu Mahallesi muhtarı Mahmut Hayır, ikinci döneminin daha güzel olacağını söyledi. İlk döneminde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar belediye başkanı Ahmet Metin Genç başta olmak üzere ilgili kurumlarla mahalleye birçok hizmet geldiğini vurgulayan Hayır, 3 No’lu Erdoğdu Mahallesi’nin sorunları için ekibi ile sürekli görevde olduğunu söyledi.

Editör: Doğukan ÖZKURT